Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann siktet for drap i Bergen:

Mann siktet for drap på sin 70 år gamle mor

Mannen tok selv kontakt med politiet og ble pågrepet lørdag kveld.

DRAPSVÅPEN: Det politiet mener er drapsvåpenet, ble funnet i dette søppelskuret. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix
DRAPSVÅPEN: Det politiet mener er drapsvåpenet, ble funnet i dette søppelskuret. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 43 år gammel mann ble i går kveld pågrepet og siktet for drap på en 70 år gammel kvinne, på Landås i Bergen.

Politiet i Bergen opplyser på pressekonferanse søndag kveld at det er mannens mor som er død. Mannen skal ha bodd sammen med sin mor.

Påtaleansvarlig Ørjan Ogne i Vest politidistrikt, opplyser på pressekonferansen at 43-åringen nå er tatt hånd om at helsepersonel.

Ifølge Bergens Avisen har mannen forklart at han for noen uker siden ble lagt inn på en institusjon, men ble skrevet ut mot sin vilje.

Dette bekrefter Ogne.

- Han har forklart at han ble skrevet ut mot sin vilje. Vi jobber med å undersøke om dette stemmer.

Politiet anser hendelsen som et forsettelig drap.

- 43-åringen erkjenner de faktiske forholdene, men sprøsmål om straffeskyld har enda ikke vært tatt opp, sier Ogne.

Har du tips i denne saken? Ta kontakt på 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

Avhørt

Det var den pågrepne mannen som selv meldte fra om dødsfallet klokka 19.07 lørdag kveld.

Mannen befant seg i leiligheten på Landås da politiet kom til stedet.

«Det er så langt gjennomført to avhør av siktede, i går kveld og i natt. Han forklarer seg greit for politiet. Mannen er nå ivaretatt av helsevesenet med vakthold fra politiet», skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

I pressemeldingen kommer det også fram at krimteknikere er ferdig med de innledende undersøkelsene på stedet og at åstedet er frosset og sikret. Arbeidet på stedet fortsatte søndag ettermiddag.

Det politiet mener er drapsvåpenet ble funnet i et bossrom etter forklaring fra siktede.

- En tragedie

Mannen ble avhørt natt til søndag, men det var ikke planlagt noe nytt avhør søndag, opplyser hans forsvarer, advokat Jannicke Keller-Fløystad.

- Politiet har foreløpig ikke gått ut med hva han er siktet for, men det jeg kan si er at han ikke har tatt stilling til noen straffskyld. Dette er en tragedie, og det kan være at de ikke har fått den hjelpen de trenger, sier Keller-Fløystad til NTB.

Politiet har fått varslet avdødes nærmeste pårørende og de vil få oppnevnt bistandsadvokat.

​Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!