FUNNET HJEMME: Hilda Feste (98) ble funnet drept med store hodeskader i sin egen leilighet i Os. Det var kvinnens hjemmesykepleier som fant liket, og som så en mann på åstedet. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN / DAGBLADET
FUNNET HJEMME: Hilda Feste (98) ble funnet drept med store hodeskader i sin egen leilighet i Os. Det var kvinnens hjemmesykepleier som fant liket, og som så en mann på åstedet. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN / DAGBLADETVis mer

Mann siktet for drapet på Hilda (98)

Var svært ruset og aggressiv da han ble pågrepet, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OS/OSLO (Dagbladet): Politiet offentliggjorde navnet på drapsofferet i Os på en pressekonferanse klokka 14. Den drepte kvinnen er Hilda Feste (98).

Politiadvokat Asbjørn Onarheim opplyste at politiet har pågrepet et mann og siktet ham for drapet.

- Han ble pågrepet i en annen forbindelse, i en familiesammenheng. Han var svært aggressiv, ruset og skadet, sier Onarheim.

Den siktede, som er hjemmehørende i Os, ble pågrepet i nærheten av åstedet for drapet. Han bor ikke langt fra bofellesskapet for eldre på Oshaugen.

Funnet av sykepleier Kvinnen ble funnet død i sitt eget hjem i går kveld, av sin hjemmesykepleier. Liket hadde store hodeskader og lå på eller nær soverommet. En mannsperson ble sett inne i den døde 98-åringens bolig i går kveld, i tidsrommet da politiet tror hun ble drept.

Dagbladet får bekreftet at det var Festes kvinnelige hjemmesykepleier som så mannen inne i eldreboligen før hun gikk inn og fant liket.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim forteller at politiet på et tidlig tidspunkt var sikre på at det dreide seg om et drap.

- Skadene var store og omfattende. Vi har gjort en del tekniske undersøkelser og sjekker dem opp mot siktede. Tirsdag vil vi få en foreløpig obduksjonsrapport. Først da kan vi si mer om selve dødsårsaken, sier han.

Ønsker tips Hilda Feste har bodd i eldreboligkomplekset i Os siden 2004, og har familie i Os kommune.

Lensmann Dalen oppfordrer publikum til fortsatt å melde inn opplysninger som kan være av betydning for saken.

- Vi har fått inn flere tips, men ingen av disse har vært avgjørende for saken, sier Dalen.

Det er så langt ikke klart hva som kan ha vært motiv for drapet. Mannen som er siktet for drap, sitter i avhør i ettermiddag og kveld.

Dagbladet følger saken.

HADDE ORDFØREREN PÅ BESØK: For seks år siden hadde drapsofferet Hilda Feste (98) besøk av Os' ordfører Terje Søviknes. Foto: ODDMUND LUNDE / DAGBLADET
HADDE ORDFØREREN PÅ BESØK: For seks år siden hadde drapsofferet Hilda Feste (98) besøk av Os' ordfører Terje Søviknes. Foto: ODDMUND LUNDE / DAGBLADET Vis mer