Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann siktet for drapforsøk etter bombetrussel mot politiet

Etter en intens politijakt er en person pågrepet etter at en bombe ble sendt til politihuset i Ski onsdag.

SPRENGSTOFF: Dette vet vi om den mistenkelige pakken sendt til politiet onsdag 5. desember - som viste seg å inneholde sprengstoff. Video: Freddie Larsen og NTB Scanpix. Klipp: Ingrid Cogorno Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ettermiddag opplyste politiet at de har pågrepet en mann i 40-åra etter at en bombe ble levert til politiet i Ski onsdag. Mannen er nå siktet for drapsforsøk.

Politiet mottok ei skarp bombe som var ment å detonere ved åpning. Politihuset ble evakuert, men politiets bombegruppe klarte etter hvert å uskadeliggjøre bomba ved å blant annet skyte på den.

Navnet til mannen som nå er pågrepet dukket tidlig opp i politiets etterforsking, og det ble satt inn store ressurser for å finne ham. Han er godt kjent for politiet tidligere, blant annet for en bombetrussel mot Lørenskog lensmannskontor i 2008.

Han ble pågrepet i en udramatisk aksjon ved Skedsmo senter i Akershus.

- Han nekter skyld i saken, men forventet at politiet ville snakke med ham da han flere ganger har vært i konflikt med lokalt politi på Lillestrøm, sier hans forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.

Politiet opplyser i en pressemelding at de skal gjennomføre flere avhør av den pågrepne, samt tekniske og taktiske undersøkelser i den videre etterforskningen. De vil så snart det er praktisk mulig undersøke mannens leilighet.

- Ikke flere involverte

Det heter i pressemeldingen at politiet ikke har noen grunn til å tro at flere personer var involvert i hendelsen.

Siden bomba ble levert til politihuset i Ski onsdag, har politiet og teknikere fra Kripos nærmest jobbet døgnet rundt med saken. Torsdag ettermiddag kunne politiet fortelle at de hadde moduskandidater som de mente var troende til å gjøre slike ting.

De har så langt ikke ønsket å si noe om bombas oppbygning og konstruksjon, men det er funnet håndskrift på den. Kripos-teknikere har jobbet med skriftanalyse til langt på natt i dag.

Politimester Jon Steven Hasseldal i Øst politidistrikt har tidligere uttalt til Dagbladet at bomba ville gjort betydelig skade.

- Vi ser på dette som et alvorlig angrep på politiet, sa politimesteren.

Bomba var laget for å gå av ved åpning, men politimester Hasseldal vil ikke si hva det var som fanget de ansattes oppmerksomhet.

- BETYDELIG SKADE: Politimester Jon Steven Hasseldal sa til Dagbladet i går at bomba ville gjort betydelig skade om den hadde detonert. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
- BETYDELIG SKADE: Politimester Jon Steven Hasseldal sa til Dagbladet i går at bomba ville gjort betydelig skade om den hadde detonert. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Fattet mistanke

- Det var de ansatte på posten som ble mistenksomme da de skulle åpne den - pakka skilte seg ut med noe som ikke var vanlig, har Hasseldal uttalt.

- Da de ansatte så dette, fulgte de prosedyrene til punkt og prikke, varslet og trakk seg tilbake, sier han.

De ansatte skal ha blitt ivaretatt etter instruksen, ble det opplyst på en pressekonferanse torsdag. Politimesteren opplyste at det er innført sikkerhetstiltak på stasjonen, men han ville ikke gå i detalj om hva disse går ut på.

De sivile postansatte som hadde befatning med pakka, er svært klar over hvilken fare de befant seg i. Politihuset i Ski er hovedkontor for Øst politidistrikt.

- De er preget av det. Hele gårsdagen og dagen i dag har de fått personaloppfølging med samtaler, sa Hasseldal til Dagbladet torsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!