Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann siktet for draps­forsøk etter at kvinne ble alvorlig skadd i Kristiansand

En mann er siktet for drapsforsøk etter at en kvinne ble alvorlig skadd i en voldsepisode i et parkeringshus på Odderøya i Kristiansand.

VOLDSEPISODE: Krimteknikere jobber på åstedet hvor en kvinne ble alvorlig skadd. Voldsepisoden skjedde i Kilden parkeringshus, som ligger på Odderøya sør for Kristiansand sentrum. Foto: Jens Holm / Stringerfoto
VOLDSEPISODE: Krimteknikere jobber på åstedet hvor en kvinne ble alvorlig skadd. Voldsepisoden skjedde i Kilden parkeringshus, som ligger på Odderøya sør for Kristiansand sentrum. Foto: Jens Holm / Stringerfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet fikk melding om voldsepisoden klokken 16.07 mandag.

- Kvinnen er kjørt til akuttmottaket med alvorlige skader. Av hensyn til etterforskningen kan vi foreløpig ikke gå ut med detaljer om hendelsen eller informasjon om hvilke redskap som ble brukt, sier operasjonsleder Lars Hyberg hos politiet i Agder til Dagbladet.

Mann pågrepet

Politiet har pågrepet en mann i forbindelse med hendelsen.

- Mannen ble pågrepet i umiddelbar nærhet til åstedet, og vi knytter ham til åstedet, sier Hyberg.

Voldsepisoden skjedde i Kilden parkeringshus, som ligger på Odderøya sør for Kristiansand sentrum. Et område rundt den innerste trappeoppgangen i parkeringshuset er stengt av, ifølge NTB.

Politiet jobber nå med taktisk og teknisk etterforskning på stedet.

- Vi har avhørt flere vitner på stedet og holder fortsatt på med avhør. Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke komme med flere opplysninger på nåværende tidspunkt, sier operasjonslederen.

Klokken 21.40 opplyser politiet at arbeidet med bevissikring på åstedet er ferdig. Politiet er fortsatt tilbakeholdne med opplysninger av hensyn til etterforskningen.

- Mannen som er pågrepet vil bli avhørt i kveld eller i morgen. Vi vil foreløpig ikke si noe om det er en relasjon mellom kvinnen og mannen, eller alderen på de involverte, sier Hyberg til Dagbladet mandag kveld.

Siktet for drapsforsøk

Den pågrepne mannen er siktet for drapsforsøk, skriver Fædrelandsvennen sent mandag kveld.

- Vi har siktet den antatte gjerningsmannen for drapsforsøk, sier politiadvokat Hellek Rue, jourhavende jurist ved Agder politidistrikt, til avisen.

Advokat Oscar Ihlebæk har blitt oppnevnt som mannens forsvarer, og har mandag kveld snakket med sin klient i en halvtimes tid gjennom tolk.

- På bakgrunn av samtalen har vi bestemt at det ikke blir noe avhør i kveld, men at vi skal se om det blir avhør i morgen, sier Ihlebæk til Dagbladet.

Forsvareren skal så snakke med sin klient på nytt på telefonen i morgen, og deretter vil hans sønn advokat Marius Ihlebæk dra til Kristiansand og overta ansvaret for klienten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!