Mann siktet for drapsforsøk etter grov vold

Skal ha forsøkte å skjære armer og bein av sin kone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 41-åring er siktet for drapsforsøk etter at han skal ha forsøkt å skjære både armer og bein av sin 31-årige kone i parets bolig i Skien natt til 25. oktober.

Da politiet kom til boligen, var kvinnens fot nesten skåret av. Kun beinet var igjen, skriver Varden. Politiadvokat Trine Kvile i Telemark politidistrikt har utvidet siktelsen mot 41-åringen fra grov mishandling til å gjelde drapsforsøk.

- Han erkjenner grov legemsbeskadigelse, men ikke drapsforsøk, sier politiadvokat Kvile til Varden.

Kokende matolje Mishandlingen den 31 år gamle kvinnen har vært utsatt for, er uvanlig grov. Hun ble stukket og skåret med kniv i hodet, på begge armene og venstre bein.

41-åringen har erkjent at han kokte opp vann, blandet det med matolje og helte over kona. Han erkjenner også å ha stukket og skåret henne med kniv, opplyser politiet.

Dokumentasjon fra Ullevål viser ifølge Varden at kvinnen har alvorlige brudd- og sårskader over store deler av kroppen i tillegg til annengrads forbrenning i ansiktet, på halsen, brystet og begge armene.

Parets fire barn var til stede under mishandlingen, og de eldste skal ha forsøkt å stanse farens angrep på moren, men måtte til slutt gi opp. Det var naboer som varslet politiet, etter å ha hørt hyl og skrik fra boligen.

- Et under at hun lever Kvinnen ble liggende i koma i flere dager etter volden, men hun er nå bedringens vei og skal skrives ut fra sykehuset og til rehabilitering.

- Det er den groveste mishandlingssaken jeg noensinne har vært borti. Det er et under at hun lever, sier kvinnens bistandsadvokat Øyvind Haugen til Varden.

Kvinnen og hennes fire barn kom til Norge i 2009. Året etter flyttet den nå siktede 41-åringen etter. Bakgrunnen for konflikten mellom paret skal ifølge Varden ha vært at mannen skal ha slitt med å få oppholdstillatelse, noe han skal ha gitt kona skylden for.

41-åringens forsvarer, advokat Andreas Nyhaug, ønsker ikke å kommentere saken. Den siktede har sittet varetektsfengslet siden volden skjedde.

(NTB)