MOT POLITMANNS HUS: Flere skudd ble natt til søndag avfyrt mot bostedet til en politimann. Skuddene var så kraftige at de gikk gjennom huset og minst ett skudd traff nabohuset.

Foto: Per Groth/TT / NTB scanpix
MOT POLITMANNS HUS: Flere skudd ble natt til søndag avfyrt mot bostedet til en politimann. Skuddene var så kraftige at de gikk gjennom huset og minst ett skudd traff nabohuset. Foto: Per Groth/TT / NTB scanpixVis mer

Mann siktet for drapsforsøk etter skyting mot politibolig i Sverige

En mann er siktet for drapsforsøk etter at det ble avfyrt flere skudd mot huset til en politimann i Västerås i Sverige mens han og familien lå og sov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tolv skudd traff huset, og politiet sier det bare var flaks at ingen ble såret.

Skytingen skjedde natt til lørdag, og lørdag kveld opplyste politiet at en mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drapsforsøk.

Skuddene var så kraftige at de gikk gjennom huset, noe som betyr at også andre personer ble utsatt for fare, opplyser kilder til nyhetsbyrået TT. Minst ett skudd skal ha truffet nabohuset.

Tøft for familien
- Det er store ødeleggelser i huset. Det er mengder med grovkalibrede patroner som ligger utenfor, sa regionpolitisjef Carin Götblad på en pressekonferanse lørdag.

- Dette er en vanlig, dyktig politimann som er blitt utsatt. Det er svært alvorlig. Det er ren flaks at ingen ble truffet, sier hun videre.

Hun opplyser at familien, som består av to voksne og to barn, ikke har det bra, og at de får all mulig støtte etter den skremmende opplevelsen. De ble etter skytingen ført til et beskyttet sted.

Automatvåpen?
Kilder opplyser til Aftonbladet at skuddene ble avfyrt med automatvåpen.

Politiet selv har ikke opplyst hva slags våpen som ble brukt.

- Vi vet at et flertall av skuddene ble avfyrt mot boligen med et grovkalibret våpen, sier politiets pressetalsmann Daniel Wikdahl.

- Dette er et forkastelig angrep mot hele samfunnet. Det er feige personer som via nære slektninger forsøker å ramme dem som kjemper for andres trygghet og sikkerhet, sier rikspolitisjef Dan Eliasson til Expressen.

Han mener det bare er én måte å håndtere den grove volden på, med «enda mer kraft».

- Angrep på politiet
Hendelsen etterforskes som et drapsforsøk. En ikke navngitt kilde sier til nyhetsbyrået TT at politiet jobber ut ifra en teori om at angrepet er rettet mot politiet generelt, i forbindelse med politiets arbeid mot grov kriminalitet i regionen. Västerås ligger cirka 10 mil nordvest for Stockholm.

Sveriges justisminister Morgan Johansson omtaler hendelsen som «et avskyelig angrep på rettsvesenet».

- Den utsatte familien må nå få den støtten den trenger, og alle tilgjengelige ressurser må settes inn for å spore opp og pågripe gjerningsmennene. Å bekjempe den systemtruende organiserte kriminaliteten er den viktigste kriminalpolitiske oppgaven nå, skriver Johansson i en pressemelding.

(NTB)