Kvinne knivstukket i Oslo:

Mann siktet for draps­forsøk på to kvinner

En 40 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Oslo natt til søndag.

KNIVSTIKKING: Kvinnen i 20-åra omtales som et tilfeldig offer. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak
KNIVSTIKKING: Kvinnen i 20-åra omtales som et tilfeldig offer. Foto: Tipser.no/Daniel D. LaabakVis mer

Oslopolitiet rykket natt til søndag ut til Birkelunden på Grünerløkka etter melding om knivstikking. Nå er en 40 år gammel mann siktet for drapsforsøk på to kvinner, mannens forsvarer, Øystein Storrvik.

Operasjonsleder Tore Solberg opplyste til Dagbladet at den fornærmede er en kvinne i 20-åra. Hun var ved bevissthet og snakket med politiet da hun ble kjørt til sykehuset i natt. Der ble hun seinere operert. Tilstanden ble meldt å være stabil.

En 40 år gammel mann ble pågrepet bare få minutter etter hendelsen like i nærheten.

Mannen har dobbelt statsborgerskap fra Portugal og et annet vestlig land, og var i Oslo på besøk, ifølge VG.

Erkjenner ikke drapsforsøk

Øystein Storrvik er oppnevnt som forsvarer for den 40 år gamle mannen. Han har søndag formiddag fulgt opp sin klient i avhør med politiet.

Overfor Dagbladet opplyser Storrvik at mannen er siktet for drapsforsøk på to personer, og at det dreier seg om to venninner som gikk sammen.

- Han erkjenner de faktiske forhold, og at han har stukket en av kvinnene med kniv. Han erkjenner imidlertid ikke drapsforsøk. Han har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld ennå, sier Storrvik til Dagbladet.

På spørsmål om klienten har utøvet vold mot den andre kvinnen, svarer Storrvik at hendelsesforløpet er litt uklart, og at det hele var over på noen sekunder.

Storrvik opplyser at hans klient vil bli utredet, men ønsker ikke å gå nærmere inn på årsaken til det. Mandag vil mannen bli framstilt for varetektsfengsling.

KNIVSTIKKING: Den siktede erkjenner ikke drapsforsøk, men erkjenner å ha stukket en kvinne med kniv. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak
KNIVSTIKKING: Den siktede erkjenner ikke drapsforsøk, men erkjenner å ha stukket en kvinne med kniv. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak Vis mer

Stukket i mageregionen

Ifølge politiet har kvinnen vært våken i dag. Hennes tilstand er fortsatt stabil. Politiet ønsker å avhøre kvinnen i løpet av kvelden eller i morgen, mandag.

Kvinnen skal ha blitt knivstukket i mageregionen.

- Etter samtaler med kvinnen og vitner framstår det som hun var et tilfeldig offer. De skal ha kommet gående i hver sin retning da mannen uprovosert stakk henne, sa operasjonsleder Solberg til NTB i natt.

- En veldig alvorlig hendelse

Solberg opplyste i natt til Dagbladet at politiet hadde fått en beskrivelse av personen og retningen han hadde forsvunnet i før de pågrep ham.

- Det er veldig bra jobbet av våre der ute, sa han.

Ifølge Solberg er det ingenting som tyder på at de to har noen relasjon. Seinere melder også Oslopolitiet at hendelsen framstår som tilfeldig.

Solberg kaller det som har skjedd en stygg sak.

- Det er som regel en foranledning når noe slikt skjer, men det virker det ikke som det er her. Dette er en veldig alvorlig hendelse, sier Solberg.