Mann siktet for drapsforsøk: Var ilagt kontaktforbud

En mann i 60-åra er siktet for drapsforsøk etter at han knivstakk sin fraseparerte kone i Karmøy torsdag.

KARMØY: En kvinne ble knivstukket av sin tidligere ektemann torsdag ettermiddag. Han er siktet for drapsforsøk. Foto: Jostein Viestad
KARMØY: En kvinne ble knivstukket av sin tidligere ektemann torsdag ettermiddag. Han er siktet for drapsforsøk. Foto: Jostein Viestad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiadvokat Christine Kleppa i Sør-Vest politidistrikt forteller til Dagbladet at politiet har andre straffesaker under etterforskning, hvor de involverte har status som fornærmet og siktet. Mannen og kvinnen var tidligere gift, men er nå separert.

Siktede ble ilagt kontaktforbud mot fornærmede i september i fjor. Han skal ikke ha tidligere straffehistorikk, sett bort fra dette.

Mannens forsvarer, Erik Lea, opplyser til Dagbladet at hans klient ikke vil avhøres torsdag kveld.

- Sannsynligvis i morgen. Han er trist og oppgitt, skriver han i en SMS til Dagbladet.

Knivstukket ved McDonalds

Det var klokka 13.45 torsdag at politiet fikk melding om at en kvinne hadde blitt knivstukket utenfor McDonalds Oasen på Norheim i Karmøy kommune. Politiet rykket ut med flere enheter i tillegg til helse.

Siktede, en mann i 60-åra, ble pågrepet i bil i nærheten av egen bopel klokka 14.00. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

KRIMINALTEKNIKERE: Torsdag kveld gjennomfører kriminalteknikere undersøkelser på åstedet. Foto: Jostein Viestad
KRIMINALTEKNIKERE: Torsdag kveld gjennomfører kriminalteknikere undersøkelser på åstedet. Foto: Jostein Viestad Vis mer

Den fornærmede kvinnen, også hun i 60-åra, ble fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang. Hun er ikke avhørt per torsdag kveld.

Politiet har gjort beslag av kniv på åstedet, men skriver i en pressemelding at det er for tidlig å konkludere med at det er den som ble brukt i forbindelse med handlingen. Den vil bli kriminalteknisk undersøkt.

Vil avhøre torsdag kveld

Kleppa opplyser til Dagbladet torsdag kveld at siktede fortsatt ikke er avhørt.

- Vi ønsker en forklaring i løpet av kvelden, men det er ennå ikke avklart hvorvidt han ønsker å avgi forklaring, sier hun.

Hva som var foranledningen og hendelsesforløpet er for tidlig å si noe om, fortsetter politiadvokaten.

Det samme gjelder skadeomfang for kvinnen.

I løpet av kvelden blir det gjennomført krimtekniske undersøkelser på åstedet. Politiet har gjennomført flere vitneavhør, et arbeid som vil fortsette utover kvelden og fredagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer