Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann siktet for forsøk på å smugle F-35-planer til Iran

Norges nye jagerfly.

NORGES NYE JAGERFLY: En iransk-amerikansk mann er siktet for å ha forsøkt å smugle tusenvis av dokumenter om jagerflyet F-35 fra USA til Iran. Norge har kjøpt 56 fly av denne typen, som er ventet levert fra 2016. Foto: Reuters/Tom Reynolds/Lockheed Martin/NTB Scanpix
NORGES NYE JAGERFLY: En iransk-amerikansk mann er siktet for å ha forsøkt å smugle tusenvis av dokumenter om jagerflyet F-35 fra USA til Iran. Norge har kjøpt 56 fly av denne typen, som er ventet levert fra 2016. Foto: Reuters/Tom Reynolds/Lockheed Martin/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En iransk-amerikansk mann er siktet for å ha forsøkt å smugle tusenvis av dokumenter om jagerflyet F-35 fra USA til Iran.

Mannen ble arrestert i forrige uke. Han anklages for å ha forsøkt å sende tusenvis av dokumenter av tekniske dokumenter, opplyser amerikanske myndigheter.

Tjenestemenn oppdaget dokumentene da de inspiserte en forsendelse til den iranske byen Hamdan, som 59-åringen hevdet inneholdt husholdningsartikler.

Mannen ble pågrepet på flyplassen Newark i New Jersey, like før han skulle om bord i et fly til Frankfurt. Han hadde billetter videre fra Tyskland til Iran.

Norge har bestilt 56 F-35 jagerfly, som ventes levert i 2016.

(NTB)