Mann siktet for forsvinningen av Hannah (18) knyttes også til drapet på Morgan (20)

Mener tekniske bevis knytter han til fem år gammelt drap.

KNYTTES SAMMEN: Jesse Leroy Matthew Jr. (t.v.) er hovedmistenkt i forsvinningen av Hannah Graham (t.h). Politiet i Virgina sier også at tekniske spor etter arrestasjonen av mannen knytter ham til drapet av Morgan Harrington (i midten) i 2009. Foto: NTB Scanpix, Findmorgan.com
KNYTTES SAMMEN: Jesse Leroy Matthew Jr. (t.v.) er hovedmistenkt i forsvinningen av Hannah Graham (t.h). Politiet i Virgina sier også at tekniske spor etter arrestasjonen av mannen knytter ham til drapet av Morgan Harrington (i midten) i 2009. Foto: NTB Scanpix, Findmorgan.comVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 18 år gamle studenten Hannah Graham har vært sporløst forsvunnet siden 13. september.

Politiet tror 18-åringen ble kidnappet fra et kjøpesenter i byen Charlottesville i delstaten Virgina. Den hovedmistenkte er Jesse Leroy Matthew Jr. (32), som ble pågrepet i Texas onsdag forrige uke for forsvinningen.

Nå mener også politiet i Virgina tekniske bevis peker på at Matthew står bak drapet på 20 år gamle Morgan Harrington i Charlottesville i 2009.

Det er ikke spesifisert hvilke tekniske bevis som kan knytte de to sakene sammen, men ifølge Fox News sier politiet at bevis som er samlet inn mot Matthew stemmer overens med beviser i Harrington-saken.

Funnet månedsvis etterpå Drapet på den 20 år gamle studenten Morgan Harrington i 2009 rystet Charlottesville. Det er ikke på det rene hva som skjedde med Harrington da hun ble drept, men liket hennes ble først funnet i i et jordbruksområde i januar 2010, etter at hun forsvant 17. oktober 2009.

Det var CBS' lokalstasjon WTVR som først meldte om linken mellom drapet på Harrington og Grahams forsvinning.

- Forrige ukes arrestasjon av Jesse L. Matthew har først oss en lang vei i etterforskningen av Harrington-saken, med tekniske bevis som knytter de to sakene sammen. Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår i etterforskningen, sier Virgina-politiet i en uttalelse, ifølge Fox News.

- Vi har jobbet fem år for å få et slikt framskritt i saken, så vi er lettet, sier Morgan Harringtons mor, Gil, til WTVR.

Fanget opp av overvåkningskamera Matthew ble pågrepet flere tusen kilometer fra stedet der Hannah Graham forsvant tidligere denne måneden. Han har nå blitt utlevert til Virgina, og det er ventet at han må stille for retten torsdag, siktet for kidnappingen av Graham.

Politiet vet ingenting om hva som har skjedd med den 18 år gamle jenta, men de har gjennomsøkt siktedes bil og leilighet.

Hannah Graham ble sist observert av et overvåkningskamera på kjøpesenteret i Charlottesville 13. september, før hun ble meldt savnet dagen etter-