FUNNET: Ni år gamle Anna forsvant på vei til skolen i Örgryte ved Göteborg torsdag morgen. Store letemannskaper, deriblant organisasjonen Missing People, lette etter jenta - og fant henne like før klokken 3 natt til fredag. En 24 år gammel mann er pågrepet og siktet i saken. Foto: Scanpix
FUNNET: Ni år gamle Anna forsvant på vei til skolen i Örgryte ved Göteborg torsdag morgen. Store letemannskaper, deriblant organisasjonen Missing People, lette etter jenta - og fant henne like før klokken 3 natt til fredag. En 24 år gammel mann er pågrepet og siktet i saken. Foto: ScanpixVis mer

Mann siktet for frihets- berøvelse etter funn av savnede Anna (9)

Fortsatt ukjent hva som har hendt jenta i de 20 timene hun var savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 24 år gammel mann er pågrepet og siktet for frihetsberøvelse etter at ni år gamle Anna (9) forsvant på vei til skolen i Göteborg torsdag morgen.

- Vi har anholdt han for frihetsberøvelse, sier politiets pressetalsmann, Peter Adlersson, til Dagbladet.

Jenta ble funnet natt til fredag, rundt 20 timer etter at hun ble borte. Det er fortsatt ukjent hva som har hendte henne mens hun var savnet.

Det er fortsatt ukjent hva som skal ha hendt jenta, men hun skal ikke ha synlige skader som følge av bortføringen.

- Vi har avhørt mannen og snakket med jenta, og vi har fått et bilde av hva som har skjedd, sier Adlerson, som ikke vil utdype detaljene i saken, som er under etterforskning.

Mannen skal ikke være en kjenning av politiet.
 
- «Jeg har ikke gjort noe» En kvinne fra organisasjonen Missing People skal ha oppdaget en mistenksom mann og en yngre person like ved hjemmet til jenta like før klokken 03 i natt.

Niåringen skal ha vært kledd i gutteklær - med ei lue dratt ned i ansiktet - og mannen skal ha, etter spørsmål fra kvinnen, latt som om de to hadde vært og levert smørbrød til letemannskapet.

Kvinnen fattet derimot mistanke, og dro jentas lue av. Mannen skal ha sagt «jeg har ikke gjort noe».

- Vi kjente igjen de rosa klærne - Vi fikk øye på ei lita, skremt jente sammen med en mann som gikk i Skårsgatan rundt 300-400 meter fra hjemmet hennes. Vi kjente igjen de rosa klærne hennes. Så stilte vi oss i en ring rundt mannen og ringte politiet, sier John Pettersson i Missing People til Expressen.

Niåringen, som har undergått legesjekk etter at hun like før klokken 03 i natt ble funnet, skal være i god behold.

- Hun har det, etter forholdene, bra nå. Hun går gjennom legeundersøkelser her, sier Adlerson, som legger til at det fortsatt er er ukjent nøyaktig hva som har hendt den lille jenta.

Samme område Jenta ble funnet i det samme området som hun forsvant fra, men ingen vet hvor hun var i de nesten 20 timene hun var borte, da det pågikk en massiv leteaksjon.

Niåringen forsvant da hun i går morges var på vei hjemmefra til skolen i bydelen Örgryte. Storesøsteren så at hun hadde kommet seg halvveis, rundt 400 meter hjemmefra, men hun dukket aldri opp på skolen.

Politiet satte inn alle tilgjengelige ressurser i søket, og flere hundre frivillige bisto. Etter midnatt uttalte politiet at man fryktet at noe svært alvorlig hadde tilstøtt jenta.

Tre timer seinere ble fortvilelsen snudd til glede, og jenta er fredag formiddag i god behold hjemme hos sine foreldre.

- Anna er hjemme igjen nå. Hun er trygg. Hun ligger og sover nå, sier jentas far til Expressen.

GØTEBORG:
Letemannskaper fra politi og den frivillige organisajonen Missing people lette torsdag kveld etter en ni år gammel jente som ble borte fra sitt hjem i Ørgryte tidlig på morgenen. De fant henne rundt klokken 3 natt til fredag. En 24 år gammel mann er pågrepet og siktet i saken. 
Foto: ADAM IHSE / NTB scanpix
GØTEBORG: Letemannskaper fra politi og den frivillige organisajonen Missing people lette torsdag kveld etter en ni år gammel jente som ble borte fra sitt hjem i Ørgryte tidlig på morgenen. De fant henne rundt klokken 3 natt til fredag. En 24 år gammel mann er pågrepet og siktet i saken. Foto: ADAM IHSE / NTB scanpix Vis mer