Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boligbygg og Oslo kommune

Mann siktet for grovt økonomisk utroskap i Boligbygg-saken

En person er pågrepet og siktet for grovt utroskap etter at Økokrim innledet etterforskning av boligkjøpene til kommunale Boligbygg i Oslo.

HANDLET: Grønnegata 21 var en av boligene Oslo kommune kjøpte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HANDLET: Grønnegata 21 var en av boligene Oslo kommune kjøpte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kan på deres forespørsel bekrefte at vi har fått inn en anmeldelse fra Boligbygg og har startet etterforskning. 16. oktober pågrep vi en mann som nå er siktet for grovt økonomisk utroskap, sier førstestatsadvokat Håvard Kampen i Økokrim til Dagens Næringsliv.

Mannen ble løslatt igjen to dager senere. Økokrim vil ikke si hvilken tilknytning den siktede har til Boligbygg.

DN har i flere saker de siste 10 dagene belyst hvordan det kommunale foretaket Boligbygg i Oslo har handlet leiligheter gjennom direktekjøp. Det er avdekket at mellommenn med konkurshistorikk og raske mellomtransaksjoner har bidratt til å blåse opp prisen før kommunen har kjøpt leilighetene.

Mandag ble det klart at byråd Geir Lippestad har avsatt Boligbyggs styreleder Jan-Erik Nielsen. Bakgrunnen var et ønske om å tilføre styret en annen kompetanse.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!