Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann siktet for medvirkning til Ensjø-drapet

Men gjerningsmannen er på frifot.

 STORE STYRKER: Politiet satte inn store styrker etter at en mann ble skutt på Ensjø. Foto:Nina Hansen / Dagbladet
STORE STYRKER: Politiet satte inn store styrker etter at en mann ble skutt på Ensjø. Foto:Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er pågrepet og siktet for medvirkning til drapet på en 30 år gammel mann på Ensjø mandag kveld. Mannen politiet mener avfyrte skuddene, er ikke pågrepet.

Politioverbetjent Grete Lien Metlid vil av hensyn til etterforskningen ikke si noe om den pågrepne.

Flere kilder opplyser til Dagbladet at den drepte er en 30 år gammel mann som av oslopolitiet har blitt regnet som en del av B-gjengmiljøet - og som har flere fiender i Oslos underverden. 

De vet ikke hvem som skjøt, men politiet mener gjerningsmannen ankom og kjørte fra åstedet i en sølvgrå stasjonsvogn av merket Skoda. Denne bilen er etterlyst.

Politiet ble varslet av vitner og beboere i området om skytingen på en Shell-stasjon på Ensjø i Oslo klokken 22.16 mandag. En politipatrulje var i nærheten og kom til stedet etter fire minutter, opplyser Metlid.

- De får raskt konstatert at en person er skutt og hardt skadd. Politipatruljen forstår umiddelbart at det står om livet hans, og de får ham i patruljebilen og kjører ham raskt til sykehuset for å ikke miste tid, sa politioverbetjent Metlid på en pressekonferanse på Politihuset i Oslo tirsdag formiddag.

Mannen ble senere samme kveld erklært død på sykehuset. Den drepte var 30 år gammel og bosatt i Oslo. Han er kjent av politiet fra tidligere.

- Vi kan ikke si noe med sikkerhet om motivet, men vi har grunn til å tro at det kan knyttes til konflikter i det kriminelle miljøet i Oslo, sier Metlid.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media