Kampen park

Mann siktet for overfallsvoldtekt

Politiet tror minst ytterligere én overgriper fremdeles er på frifot.

SAMME STED: Overfallene mannen er siktet og mistenkt for, skal ha skjedd i Kampen park. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SAMME STED: Overfallene mannen er siktet og mistenkt for, skal ha skjedd i Kampen park. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann ble i 12-tida mandag pågrepet av politiet, henholdsvis siktet og mistenkt for to separate overfall i Kampen park på byens østkant.

- Vi klarte å finne ham på video, og sendte ut et stikkbrev [en slags intern etterlysning, gjerne med bilde]. En årvåken politimann mente å dra kjensel på ham ved Ullevaal Stadion, og han ble pågrepet uten dramatikk, opplyser Ann Kristin Grosberghaugen, leder for etterforskningsseksjon for seksuallovbrudd i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Mannen i 20-åra er siktet for voldtekt uten samleie, etter et overfall som skal ha skjedd i parken onsdag i forrige uke i 15.30-tida. Han er også mistenkt for å ha forsøkt å ha voldtatt en kvinne samme sted mandag 12. juni i 17.20-tida.

Kjent fra før

Grosberghaugen opplyser at den pågrepne er kjent for politiet fra tidligere saker, herav seksuallovbrudd. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen; det er foreløpig ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

- Jeg ønsker ikke å gå inn på forklaringen hans; vi fortsetter avhørene i dag, opplyser politiadvokaten.

Det har de siste ukene blitt anmeldt en rekke ulike overfall av kvinner og tilfeller av «seksuelt krenkende atferd» på østkanten i Oslo, og politiet pågrep 15. juni en annen mann for flere tilfeller av blotting og uønsket berøring. Han sitter varetektsfengslet og kan ikke stå bak hendelsen i Kampen park forrige onsdag.

Politiet undersøker hvorvidt denne første pågrepne mannen også står bak tre overfall av kvinner i begynnelsen av måneden. Disse tilfellene omfatter forsøk på voldtekt, vold og truende atferd.

Enda et overfall

Men det stopper ikke der. Natt til søndag i helga som gikk, skjedde et nytt voldtektsforsøk i krysset Jens Bjelkes gate / Motzfeldts gate ved Botanisk hage.

- Vi tror ikke han er identisk med ham som er pågrepet for hendelsene i Kampen park, sier Grosberghaugen.

Politiet etterlyser nå en mann med tykk genser som snakket østlandsdialekt - de har ingen beskrivelse av etnisitet.

- Nå har det skjedd mange anmeldelser på kort tid. Bør Oslo-folk føle seg utrygge?

- Denne typen saker skaper gjerne frykt og usikkerhet, og det er viktig at politiet prioriterer disse høyt. I det store og hele skal man føle seg trygg i Oslo, men når vi nå ser en økning i denne typen hendelser, oppfordrer vi alle til å ta vare på hverandre, sier Grosberghaugen.

Politiet ønsker også tips i sakskomplekset. De kan sendes inn her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer