Mann siktet for uaktsomt drap på savnet 62-åring i Skien

Mannen har vært savnet i fem dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Telemark pågrep i går kveld en 35 år gammel fra Skien.

Han er siktet for uaktsomt å ha forvoldt døden til en 62 år gammel mann som har vært savnet siden fredag i forrige uke.

Mannen er fortsatt ikke funnet.

Ifølge politiet er bakgrunnen for pågripelsen opplysninger fra vitner, men politiet opplyser at de fortsatt er tidlig i etterforskningen.

- Påkjørt av sykkel

Varden skriver at politiet mener 62-åringen ble påkjørt av en sykkel.

Han har forklart seg om en hendelse om knytter ham til saken, ifølge politiadvokat Asle Sandnes. Han bekrefter at det er den samme «hendelsen» siktede har forklart seg om som mistanken mot ham bygger på.

- Vi tror det har skjedd en påkjørsel med sykkel i et fotgjengerfelt, og at påkjørselen førte til at fotgjengeren døde. Det baserer vi på vitneforklaringer, sier Sandnes til NTB.

Politiet mener syklisten er 35-åringen som nå er siktet for uaktsomt drap En av teoriene er at 62-åringen har havnet i Skienselva etter påkjørselen.

De ønsker derfor ikke å gå ut med flere detaljer om som ligger til grunn for pågripelsen. De jobber fortsatt med å klarlegge hva som har skjedd og vil foreta tekniske undersøkelser og vitneavhør, samtidig som søket etter den savnede 62-åring fortsetter.

Søker fortsatt

- Etterforskningen er i et tidlig stadium. Vår klient har gjennomført et avhør i saken og det er ennå ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, sier Augund Krogh, advokatfullmektig i advokatfirmaet Hasle AS, til Dagbladet.

Politiet har i går og i dag gjort flere søk på gangbrua over Damfoss ved Smieøya i Skien. Der jar det vært sperret av siden i går kveld, og krimteknikere gjør blant annet undersøkelser på rekkverket på brua, skriver Telemarksavisa.

Ifølge avisa var den savnede på besøk hos venner på fredag. Han skulle hjem en tur for å bytte klær før de skulle møtes til middag seenere på kvelden. Der dukket han aldri opp.

62-åringen ble sist observert fredag kveld. Elektroniske spor viser at han trolig befant seg ved boligen sin på Moflata klokken 20.28. Etter dette er det uvisst hvor han har tatt veien.

Dagbladet oppdaterer saken