Mann siktet for voldtekt av to fem år gamle jenter i Asker

Pågrepet i ettermiddag etter omfattende etterforskning.

SIKTET: En mann i 40-åra er siktet for å ha voldtatt to fem år gamle jenter i dette skogholtet på Borgen i Asker fredag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SIKTET: En mann i 40-åra er siktet for å ha voldtatt to fem år gamle jenter i dette skogholtet på Borgen i Asker fredag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i midten av 40-årene er pågrepet og siktet for voldtekt av to fem år gamle jenter i Asker.

- Vi har pågrepet en gjerningsmann i midten av 40-åra. Han er pågrepet og siktet for voldtekt av to barn, sier kriminalsjef Nina Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Omfattende etterforskning Hun forteller at barnas lave alder gjør at politiet ser spesielt alvorlig på saken.

- Vi ser svært alvorlig på denne saken. Det er derfor vi har gjennomført en omfattende etterforskning fra da forholdet skjedde fredag 2. august. Vi ble varlset tilnærmet umiddelbart etter hendelsen, sier Bjørlo videre.

Politiet er for øvrig sparsommelige med opplysninger i saken.

- Jeg vil ikke gå inn på detaljer av hensyn til etterforskningen, utover at vi har skjellig grunn til å sikte mannen for voldtekt.

Mannen vil avhøres i kveld på Sandvika politistasjon, og politiet vil i morgen vurdere om de skal begjære mannen varetektsfengslet.

Mannens advokat ønsker hittil ikke å si noe om hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

Det er den omfattende etterforskningen som har ledet politiet til pågripelsen av mannen i 40-åra. Politiet sto først uten kjent gjerningsmann, og gikk gjennom alternative moduskandidater.

Har forklart seg Barnas bistandsadvokat, Terje Korneliussen, opplyser at dommeravhørene ble gjennomført i går og at det etter forholdene gikk greit.

- Barna gjennomførte dommeravhørene og forklarte seg greit. Det så ut som at de taklet dette greit, men dette er små barn, så det er vanskelig å si hva som kommer seinere, sier Korneliussen til Dagbladet.

- Foreldrene er svært preget av det som har skjedd, men er samtidig lettet av at politiet nå har pågrepet en person for handlingen, sier Korneliussen.

Rundspørring Voldtektene skal ha skjedd i et skogholt på Borgen i Asker på ettermiddagen 2. august 2013. Mannen var da ukjent for politiet.

Bjørlo opplyste mandag at politiet hadde snakket med de to jentene og sikret åstedet.

- Det blir også gjennomført rundspørringer i nabolaget, som består av flere blokker, sa Bjørlo på mandag.

HAR DU TIPS I SAKEN? Kontakt Dagbladets tipstelefon på 2400 0000, SMS/MMS til 2400 eller mail til 2400@db.no.

Dagbladet kommer med mer.
 

HAR SIKRET SPOR: Politiet har sikret en rekke spor på stedet to femåringer skal ha blitt utsatt for voldtekt av en mann i 40-åra. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
HAR SIKRET SPOR: Politiet har sikret en rekke spor på stedet to femåringer skal ha blitt utsatt for voldtekt av en mann i 40-åra. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer