Mann siktet i 25 år gammel overgrepssak

En mann i 70-åra er siktet for å ha begått et seksuelt overgrep mot ei jente i en svømmehall i bergensområdet for over 25 år siden.

VARETEKTSFENGSLET: Mannen ble framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
VARETEKTSFENGSLET: Mannen ble framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Jenta var under 14 år da hun ble utsatt for overgrepet. Etter det Bergensavisen får opplyst, skal forbrytelsen ha skjedd på begynnelsen av 1990-tallet. Det skal ikke ha vært noen nære relasjoner mellom jenta og mannen.

Etterforskerne i Vest politidistrikt fikk først kjennskap til saken da den ble anmeldt i slutten av mars i år. Mannen i 70-åra ble pågrepet tidligere denne uken, og fredag ble han framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett.

Der fikk påtalemyndigheten medhold i begjæringen om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud. Politiet utelukker ikke at det er flere ofre i saken.

- Siktelsen gjelder én fornærmet, men vi utelukker ikke at det kan gjelde flere, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge.

Mannen nekter straffskyld.

- Dette er en alvorlig sak. Min klient har forklart seg, men han erkjenner ikke straffskyld og har anket fengslingen inn for lagmannsretten, sier mannens forsvarer, advokat Einar Råen, til Bergensavisen.