Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann siktet og etterlyst for drapsforsøk i Oslo

Ber om tips fra publikum etter skytingen på Torshov i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet har siktet og etterlyst en 25 år gammel mann som bor i Oslo de mener sto bak skytingen på Torshov i forrige uke.

Mannen Oslo politidistrikt har siktet og etterlyst for drapsforsøk er en svensk statsborger, som bor i Oslo.

Politiet ber om at man ringer 22 66 96 00 hvis man har tips i saken.

- Vi ber om at de som har informasjon kontakter politiet, sier leder Grete Lien Metlid for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Gjøres det observasjoner av den siktede, bes publikum å ringe 02800.

Om den etterlyste kan ha flyktet landet, har de ikke grunnlag for å si noe om.

- Men vi må holde muligheten åpen for det. Han er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt, men vi har et håp om at han befinner seg her til lands, sier Metlid til Dagbladet.

Skutt i trappeoppgang

Skyteepisoden skjedde inne i en trappeoppgang på Haarklous plass på Torshov onsdag kveld.

En mann i midten av 20-årene ble truffet av skudd. Han ble brakt til Ullevål sykehus med skader som politiet da betegnet som kritiske. Senere har det blitt opplyst at mannen er utenfor livsfare. Mannen i 20-årene ble skutt i brystet.

Politiet trodde allerede samme dag som skytingen skjedde at det kun var snakk om én gjerningsperson. Lørdag kunne Metlid opplyse at de var på sporet av gjerningsmannen.

Ba gjerningspersonen om å overgi seg

Senere samme helg ba politiet mannen om å overgi seg selv.

- Det er stor grunn til å tro at han vet at han er etterlyst av politiet. Derfor har vi vært ute og kommunisert at vi vet hvem han er, og at vi ønsker at han melder seg. Når han ikke har gjort det, går vi nå aktivt ut og ber publikum om tips, sier Metlid.

Hun forteller videre at politiet har prioritert saken høyt, og jobbet aktivt hele helgen for å pågripe ham.

Om bakgrunnen for skytingen, ønsker ikke politiet å si noe om før etter de har vedkommende i varetekt.

 DRAPSFORSØK:  Store politistyrker rykket ut til Torshov i Oslo onsdag kveld etter at en person ble truffet av skudd fra et skytevåpen. Politiet har siktet og etterlyst en mann for drapsforsøk. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
DRAPSFORSØK: Store politistyrker rykket ut til Torshov i Oslo onsdag kveld etter at en person ble truffet av skudd fra et skytevåpen. Politiet har siktet og etterlyst en mann for drapsforsøk. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer