Mann skadd i øyet etter skuddrama

Fire skudd skal ha blitt avfyrt utenfor Andy\'s Pub i Oslo. Én mann ble sendt til Ullevål med lettere skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hendelsen skjedde like før klokken 24 torsdag kveld. Politiet antar at mellom to og fire skudd ble avfyrt utenfor utestedet i Stortingsgata i Oslo.

- Én person er fraktet til Ullevål med lettere skader i øyet. Hva som har påført ham skadene har vi ikke klarhet i, men det dreier seg ikke om skuddskader, sier krimvaktleder Kjell Pedersen til Dagbladet.

Skrevet ut

Mannen som ble sendt på sykehus kunne skrives ut igjen kort tid etter. Politiet har sikret seg tomhylser tilhørende et håndvåpen, og opplyser at de har delvis klarhet rundt gjerningsmannens identitet.

Kenneth Åsberg befant seg ved baren på Andy\'s Pub da skuddene falt.

- Jeg hørte ett smell, og det hørtes ut som om det skjedde rett utenfor døra. Musikken ble skrudd av og bartenderen ba alle om å kaste seg ned på gulvet, forteller han.

Lå i vegbanen

Andre vitner forteller at det oppsto panikk på stedet, og at folk ble sittende stille på gulvet. Musikken ble imidlertid raskt satt igang igjen, og folk befant seg fortsatt på utestedet mens politiet sperret av stedet og undersøkte området.

FIRE SKUDD: Én mann ble sendt på sykehus med skader i øyet etter at en person fyrte av skudd utenfor Andy\'s Pub i Oslo. Foto: Bjørn Langsem
FIRE SKUDD: Én mann ble sendt på sykehus med skader i øyet etter at en person fyrte av skudd utenfor Andy\'s Pub i Oslo. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Ifølge Aftenposten.no skal skuddene ha falt etter at en mann jaget en annen mann fra Karl Johan og ut i Stortingsgata rett ved Andy\'s pub, og en 28-åring ble liggende midt i vegbanen med knivskader.

Ifølge VG er personene som ble angrepet medlemmer av den såkalte A-gjengen i Oslo. En 23-åring, som overlevde attentatforsøket på Sandaker senter i Oslo i februar 2003, og en 25-åring som tidligere har blitt beskutt i Ole Deviksvei på Alnabru, skal ifølge avisa ha vært målene.

Har sikre spor

Amri Chaib jobbet på et serveringssted i Tordenskioldsgate, rett rundt hjørnet for utestedet hvor episoden skjedde.

- Jeg oppfattet at tre eller fire skudd ble avfyrt. Like etter så jeg en gjeng på tre-fire personer komme løpende forbi meg, og de fortsatte nedover Tordenskioldsgate, sier han.

Kriminalvakta i Oslo politidistrikt opplyser til Dagbladet natt til fredag at politiet har tydelige vitneobservasjoner på gjerningsmannen, og regner med en pågripelse.

SPERRET AV: Politiet sperret av hele kvartalet i Stortingsgata natt til fredag. Patronhylser og vitneobservasjoner ga gode signalementer på gjerningsmannen.