Mann skadet på Tusenfryd

Ramlet ut av Roll Over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann er skadd på Tusenfryd etter å ha falt ut av attraksjonen Roll Over.

- Mannen ser ut til å være ved bevissthet, men hardt skadd, sier vitne Vegard Friberg til Dagbladet.no.

Mannen skal ha falt omlag seks meter ned, forteller vitner.

Friberg var på stedet da ulykken skjedde bare minutter etter seks. Ambulansehelikopteret skal være på stedet, sammen med politiet.

- Jeg har fått melding om at den skadde er en voksen rullestolbruker, og han skal ha falt ut av Roll Over. Jeg vet ikke om den var i fart eller stod stille da ulykken skjedde, sier driftssjef Thomas Nygaard ved Tusenfryd til Dagbladet.no.

Han forteller at Roll Over er en stor attraksjon som var ny i fjor. Omlag 30 personer heises opp, før platformen de sitter på snurrer opp ned, og rundt sin egen akse.

- Jeg er på vei fra Oslo til parken nå, men er informert om at helsepersonell og politi er framme og behandler personen på stedet. Jeg vet ikke hvor alvorlig vedkommende er skadd, sier han.

Luftambulansen ble tilkalt, og mannen er nå fløyet til Ullevål Universitetssykehus.

SKADD: Her behandles den skadde mannen av ambulansepersonell og personer som kom til etter ulykken. De andre som var med på turen med Roll Over sitter fremdeles fastspent i atraksjonen flere meter over bakken. Foto: Ole Andreas Nordhaug
SKADD: Her behandles den skadde mannen av ambulansepersonell og personer som kom til etter ulykken. De andre som var med på turen med Roll Over sitter fremdeles fastspent i atraksjonen flere meter over bakken. Foto: Ole Andreas Nordhaug Vis mer

- Mannen har bruddskader, men de er fortsatt uoppklarte. Tilstanden er stabil, og han er inne til undersøkelser, sier informasjonsrådgiver ved Ullevål Universitetssykehus, Alf T. Bøhler, til Dagbladet.no.

Politiet kom fort til stedet, og prøver nå å finne ut hva som har skjedd.

- Vi jobber nå på stedet for å finne ut hva som har skjedd. Vitner skal ha fanget ulykken på video, og vi vil nå sikre oss denne filmen for å kunne se hva som har skjedd, sier operasjonsleder Jarl Andersen ved Follo Politidistrikt til Dagbladet.no.

Videobildene skal ha vært tatt opp med mobiltelefon, så politiet er usikre på kvaliteten.

Den såkalte rullegondolen «Roll Over» ble offisielt åpnet i fjor av helseminister Dagfinn Høybråten, som selv var med på den første turen.

Det Norske Veritas har ansvaret for inspeksjon av attraksjonene på Tusenfryd, og «Roll Over» skal ha blitt gjennomgått og godkjent både før og under årets sesong.

- Først og fremst er vi nå opptatt av hvordan det går med mannen og dernest er vi opptatt av å finne ut av hvordan dette, som ikke skulle kunne skje, allikevel skjedde. Attraksjonen ble stengt umiddelbart og vil være stengt frem til vi har kommet til bunns i hendelsesforløpet, opplyser driftssjef Thomas Nygaard fra Tusenfryd i kveld.

- I henhold til våre rutiner vil vi nå be Det norske Veritas gå gjennom attraksjonen og våre rutiner på ny etter denne hendelsen.

ÅPNET: Attraksjonen ble åpnet i fjor av helseminister Dagfinn Høybråten