Utilregnelige kriminelle:

Mann skal ha forsøkt å gi barnehagebarn øl, røyk og mat. Nå prøver politiet seg med ny lov

Advokat uenig i at den psykisk syke mannen blir varetektsfengslet og ikke innlagt på sykehus.

FENGSLET: Ifølge en fersk fengslingskjennelse ble en utilregnelig mann varetektsfengslet 30. desember i Bergen tingrett. Politiet mener han begår plagsom eller samfunnskadelig kriminalitet.  Foto: Paul S. Amundsen / Dagbladet
FENGSLET: Ifølge en fersk fengslingskjennelse ble en utilregnelig mann varetektsfengslet 30. desember i Bergen tingrett. Politiet mener han begår plagsom eller samfunnskadelig kriminalitet.  Foto: Paul S. Amundsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I løpet av romjula begikk en utilregnelig mann flere snodige lovbrudd i Bergen.

Tidligere har han vært i gruppen av psykisk syke og utilregnelige mennesker som har falt mellom stolene og som har hatt et type frikort for å begå kriminalitet uten konsekvenser. Han har vært for syk til fengsel, for frisk til tvungent psykisk helsevern.

Men med ny lov, som trådte i kraft 1. oktober, kan utilregnelige personer dømmes til tvungent psykisk helsevern eller tvungen omsorg hvis de begår lovbrudd av samfunnsskadelig eller særlig plagsom art.

Tok seg inn i barnehage

Politiet i Bergen siktet i romjula en mann, som er en gjengangerkriminell, for en rekke nye forhold, ifølge en fengslingskjennelse fra 30. desember.

Andre juledag skal han ifølge politiet ha onanert på en restaurant i Bergen.Tredje juledag skal han ha tatt seg inn i en barnehage hvor han forsøkte å gi øl, røyk og mat til barna,Samme dag skal han også ha presset en antent lighter opp i ansiktet på en hotellgjest ved et hotell i Bergen.

Siktelsen gjelder også en rekke andre tilfeller av blant annet vold og trusler i tidsrommet 23. april til 23. oktober 2016, ifølge fengslingskjennelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer