PÅ SKYTEBANE: På skytebanen High Noon Gun Range i Sarasota County ble en fjorten år gammel gutt skutt av faren sin. Ifølge myndighetene skal hendelsen ha kommet som et resultat av et uhell. Foto: Sarasota County
PÅ SKYTEBANE: På skytebanen High Noon Gun Range i Sarasota County ble en fjorten år gammel gutt skutt av faren sin. Ifølge myndighetene skal hendelsen ha kommet som et resultat av et uhell. Foto: Sarasota CountyVis mer

Mann skjøt og drepte sønn (14) i Florida ved et uhell

Ikke siktet etter hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En fjorten år gammel gutt ble skutt og drept av sin egen far i Sarasota County søndag.

Associated Press skriver at dødsfallet skjedde etter at en patronhylse rikosjerte via en vegg inne på skytebanen.

Denne traff faren. Han forsøkte å hente den ut av t-skjorta si med høyre hånd, samtidig som han ved et uhell avfyrte pistolen i retning av sønnen, ifølge politiet.

Fjortenåringen døde så av skadene etter å ha blitt fraktet til sykehus.

36 skutt og drept hver dag

Nyhetsbyrået skriver videre at politiet kommer til å fortsette å etterforske saken, men at de ikke har tatt ut noen siktelse mot faren.

Skyteepisoden kommer på et tidspunkt der våpenbruk og tap av menneskeliv har vært et tema i den amerikanske offentligheten.

36 mennesker blir i gjennomsnitt skutt og drept hver eneste dag i USA, viser en statistikk fra 2015.

Ny våpenlovgivning i USA

Ved nyåret kom det også en ny våpenlovgivning. Denne gjorde at alle som selger våpen må ha lisens.

De pålegges også å gjennomføre en bakgrunnssjekk på kjøperne, enten de selger våpen via nettet, i butikker eller på våpenmesser.

President Barack Obama gikk utenom de folkevalgte for å få gjennom loven.

Vil beholde våpenretten

Obama understreket likevel at de skjerpede reglene for salg av våpen ikke er ment som noe forsøk på å frata amerikanerne retten til å eie våpen.

- Vi kan finne måter å redusere våpenvolden på som ikke strider med det andre grunnlovstillegget, sa Obama tilbake i januar, med henvisning til grunnlovstillegget som sikrer amerikanere rett til å bære våpen.

Les også: Amerikansk våpenaktivist skutt av sønnen (4)