ÅSTED:  Det var her, utenfor en Shell-stasjon på Roa i Lunner kommune, at mannen som åpnet ild mot politiet selv ble skutt. Foto: Frank Hansen / Følgebilservice
ÅSTED: Det var her, utenfor en Shell-stasjon på Roa i Lunner kommune, at mannen som åpnet ild mot politiet selv ble skutt. Foto: Frank Hansen / FølgebilserviceVis mer

Mann skutt av politiet i Oppland

Da politiet fant igjen bilen som hadde stukket av tidligere på kvelden, åpnet en person inne i bilen ild mot politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i starten av 30-årene ble natt til fredag rundt klokka 02.00 skutt av politiet på Hadeland.

Mannen er fraktet til Ullevål sykehus i Oslo i ambulanse. Ullevål sykehus opplyser til Aftenposten fredag morgen at mannens situasjon er stabil, og ikke livstruende.

Stakk av fra politiet Mannen som er skutt var en av to personer i en bil som tidligere på natten stakk av fra politiet på Hønefoss.

Bilen ble rundt klokka 02.00 senere samme natt igjen observert utenfor en bensinstasjon på Roa i Lunner kommune i Oppland.

- Da politiet tok kontakt med bilen og personene i den, ble politipatruljen beskutt av mannen i bilen, sier operasjonsleder Bård Christiansen til Dagbladet like før 03.45 natt til fredag.

Politiet besvarte ilden, og traff en person. Den andre personen som oppholdt seg i bilen er uskadd og pågrepet av politiet.

Politiet uskadd Politipatruljen ble ikke skadd i skyteepiosden.

Spesialenheten er rutinemessig varslet, og åstedet er sperret av for videre etterforskning.

Politiet har ikke villet gi ut flere opplysninger om hverken den pågrepne eller den skutte mannen.

Tidligere i juni fikk politiet utvidet sin midlertidige generelle bevæpning til 2. august i år. Siden november 2014 har politiet i Norge vært midlertidig generelt bevæpnet.

Også den andre personen i bilen er en mann tidlig i 30-årene, opplyser politiet.

Dagbladet oppdaterer saken.