ALVORLIGE SKADER: Politiet ville imorges ikke opplyse om tilstanden til mannen som ble skutt, men han skal ha blitt fraktet rett til akuttmottaket ved Ullevål Universitetssykehus.   Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
ALVORLIGE SKADER: Politiet ville imorges ikke opplyse om tilstanden til mannen som ble skutt, men han skal ha blitt fraktet rett til akuttmottaket ved Ullevål Universitetssykehus. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSENVis mer

Mann skutt av politiet i Oslo

Skal ha siktet på flere politifolk med pistol

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann er fraktet til Ullevål universitetssykehus med skuddskader etter en svært dramatisk politiaksjon i Bjerregaards gate på St. Hanshaugen i Oslo i 06.30-tida.

- Politiet skulle kontrollere to personer i forbindelse med en bil som hadde blitt borte for oss. Flere politipatruljer ble truet med våpen. Det ble da slik at politiet skjøt på gjerningsmennene. En person er pågrepet og en person er fraktet til sykehus, bekrefter operasjonsleder Bjørn Ølstad ved Oslo politidistrikt overfor Dagbladet.no.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med noen detaljer rundt skytingen, heller ikke hvor alvorlig skadd mannen er. Spesialenheten for politisaker er varslet om hendelsen, og oslopolitiet har nå ikke noe med den videre etterforskningen å gjøre.

- Spesialenheten er satt på saken. Derfor vil vi foreløpig ikke gå ut med mer om hendelsesforløpet, sier påtroppende operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet.no.

Han vil heller ikke gå inn på når jakten på den involverte bilen startet, men sier «det ikke var lang tid» fra aksjonen begynte til den dramatiske og uønskede avslutningen.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

Etter det Dagbladet.no forstår skal minst en av de mistenkte etter politiets oppfatning ha siktet direkte på patruljer med en pistol. Det er så langt uklart om mannskapene hadde fått ordre om bevæpning i forkant av den aktuelle utrykningen, eller om det var patruljer med såkalt framskutt lagring av tjenestevåpen (i politibilen) som måtte gripe inn i den akutte situasjonen.

Åstedet i Bjerregaards gate blir i formiddag undersøkt av tekniske etterforskere fra Kripos, på anmodning fra Spesialenheten for politisaker.

- Vi har i tillegg innkalt mannskaper for å starte avhør av de involverte og annen etterforskning som er nødvendig. Vår vakthavende fikk melding like før klokka 07 om at det hadde vært en skyteepisode der politiet var involvert og at én person var skadd. Vi vil nå skaffe oss oversikt over det som har skjedd, men vi har nettopp kommet i gang med arbeidet, sier regionleder Anniken Qvale i Spesialenheten for politisaker til Dagbladet.no.

Hun hadde i 09.30-tida bare fått en foreløpig orientering.

KRIPOS PÅ STEDET: Spesialenheten for politisaker fikk i formiddag bistand av teknikere fra Kripos fordi oslopolitiet er inhabile i saken.  Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
KRIPOS PÅ STEDET: Spesialenheten for politisaker fikk i formiddag bistand av teknikere fra Kripos fordi oslopolitiet er inhabile i saken. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN Vis mer

- Jeg har fått opplyst at tilstanden til den skadde er stabil, men vet ikke hvor alvorlig det er, sier Qvale.

Ullevål universitetssykehus opplyser til Dagbladet.no at all informasjon i denne saken skal gå gjennom politiet, og sykehuset vil derfor ikke opplyse om tilstanden til den skadde mannen. Politiet vil imidlertid ikke gå inn på tilstanden, men opplyser at det vil komme informasjon om den senere i dag.

Dagbladet.no kommer med mer

SKYTING PÅ ÅPEN GATE: Et større område utenfor et kjøpesenter på St. Hanshaugen ble sperret av av Kripos etter oslopolitiets skyting.  Foto: DANIEL LAABAK
SKYTING PÅ ÅPEN GATE: Et større område utenfor et kjøpesenter på St. Hanshaugen ble sperret av av Kripos etter oslopolitiets skyting. Foto: DANIEL LAABAK Vis mer