Mann skutt av politiet i Oslo

Skal ha siktet på flere politifolk med pistol

ALVORLIGE SKADER: Politiet ville imorges ikke opplyse om tilstanden til mannen som ble skutt, men han skal ha blitt fraktet rett til akuttmottaket ved Ullevål Universitetssykehus.   Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
ALVORLIGE SKADER: Politiet ville imorges ikke opplyse om tilstanden til mannen som ble skutt, men han skal ha blitt fraktet rett til akuttmottaket ved Ullevål Universitetssykehus. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En mann er fraktet til Ullevål universitetssykehus med skuddskader etter en svært dramatisk politiaksjon i Bjerregaards gate på St. Hanshaugen i Oslo i 06.30-tida.

- Politiet skulle kontrollere to personer i forbindelse med en bil som hadde blitt borte for oss. Flere politipatruljer ble truet med våpen. Det ble da slik at politiet skjøt på gjerningsmennene. En person er pågrepet og en person er fraktet til sykehus, bekrefter operasjonsleder Bjørn Ølstad ved Oslo politidistrikt overfor Dagbladet.no.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med noen detaljer rundt skytingen, heller ikke hvor alvorlig skadd mannen er. Spesialenheten for politisaker er varslet om hendelsen, og oslopolitiet har nå ikke noe med den videre etterforskningen å gjøre.

- Spesialenheten er satt på saken. Derfor vil vi foreløpig ikke gå ut med mer om hendelsesforløpet, sier påtroppende operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet.no.

Han vil heller ikke gå inn på når jakten på den involverte bilen startet, men sier «det ikke var lang tid» fra aksjonen begynte til den dramatiske og uønskede avslutningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer