Oslo

Mann skutt av politiet i Oslo

Politiet har skutt en mann på Bislett i Oslo. De søker fortsatt i området etter mulig flere skadde personer.

NÆR: Da Sven Håvard Berg så mannen som gikk til angrep med kniv på Bislett tok han opp kamera. Video: Tipser. Laget av Anton Lier og Marte Nyløkken Helseth. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Mannen som ble skutt av politiet i Oslo, er død, melder NRK. Oslo-politiet holder pressekonferanse klokka 12.

En person ble skutt av politiet på Bislett i Oslo i 09-tiden tirsdag.

Det var Nettavisen som først meldte at en mann hadde blitt skutt av politiet. I en twittermelding bekreftet politiet at det hadde vært en konfrontasjon mellom politiet og minst en person til.

- Det har blitt avfyrt skudd. Situasjonen er per nå ikke avklart. Det er mye politi i området, skrev politiet.

Seinere bekreftet politiet at de har avfyrt skudd og at de har truffet en person.

BEKREFTET: Politiet bekrefter at de har truffet en person med skudd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEKREFTET: Politiet bekrefter at de har truffet en person med skudd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Angrep politiet

Litt før klokka 10.30 møter politiets innsatsleder Torgeir Brenden på stedet pressen.

- Klokka 08.57 er det en person som har angrepet folk med kniv her i Thereses gate. En patrulje var tett på og har havnet i en pågripelse av denne personen. Først forsøkte de å kjøre han ned, idet vedkommende var i ferd med å forsøke å knivstikke en person. I den forbindelse kolliderte bilen i veggen. Og politiet har da blitt angrepet av denne personen med kniv, sier Torgeir Brenden.

En video Dagbladet har fått tilgang til viser at mannen går rundt med en stor kniv i nærheten av en politibil i området. Videoen viser deretter at mannen blir påkjørt to ganger av politibilen, til slutt inn mot en butikkvegg.

På videoen går mannen tilsynelatende til angrep mot politiet på passasjersida etter å ha blitt påkjørt. Ifølge politiet prøvde mannen å komme inn i politibilen og angripe politiet.

I sekundene som følger avfyres totalt seks skudd. Politiet har ikke uttalt seg om antall skudd.

ANGREPET: Politiet opplyser at patruljen på stedet også ble angrepet av personen med kniv: - Sånn som vi oppfatter det, har gjerningspersonen aktivt forsøkt å komme inn i politibilen, sier innsatsleder til Dagbladet. Foto: Tipser
ANGREPET: Politiet opplyser at patruljen på stedet også ble angrepet av personen med kniv: - Sånn som vi oppfatter det, har gjerningspersonen aktivt forsøkt å komme inn i politibilen, sier innsatsleder til Dagbladet. Foto: Tipser Vis mer

- Tilfeldig offer

Innsatsleder opplyser at politiet jobber med å få oversikt på hvor mange personen har angrepet. Det er minst en person, opplyser innsatsleder.

- Det er ingenting som tilsier annet enn at dette var et tilfeldig offer, sier Brenden.

- Det er ingen tvil om at dette var en pågående, særdeles alvorlig voldshandling som de gjorde alt i sin makt for å stoppe, og klarte å stanse for å forhindre tap av menneskeliv, sier innsatslederen.

Politiet har bekreftet at en tjenesteperson også er skadet i hendelsen.

Innsatsleder Brenden opplyser at vedkommende ble skadd i forbindelse med pågripelsen. Tjenestepersonen er ikke kritisk skadd.

Tidligere i dag fortalte operasjonsleder Tore Solberg til Dagbladet at han ikke var kjent med skadeomfanget på gjerningspersonen.

- Vi ble oppringt litt før klokka 09 om en truende person med mulig kniv i området. Patruljen kom på stedet etter kort tid. Det blir en konfrontasjon, som utarter seg til en truende situasjon. Politiet avfyrer skudd, sa han.

HUNDESØK: Det søkes med hund i området. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HUNDESØK: Det søkes med hund i området. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Aktivt søk

Klokka 09.37 meldte politiet at de fortsatt søker i området etter mulig flere skadde og eventuelt flere truende personer. Ifølge NTB gjør politiet dette ettersom de ikke har oversikt over hva som skjedde i forkant av konfrontasjonen med politiet.

- Vi driver aktivt søk per nå i området for å se om det kan være andre tilskadekomne selv om vi ikke har opplysninger om det per nå, sier innsatsleder Brenden i 10.30-tiden.

Spesialenheten skriver i en uttalelse at de er varslet om at politiet har skutt en person på Bislett.

- Spesialenheten har iverksatt obligatorisk etterforsking selv om det ikke er grunn til mistanke om at det har skjedd en straffbar handling.

En av Nettavisens journalister oppgir å ha vært vitne til hendelsen. Journalisten beskriver et dramatisk hendelsesforløp da politiet forsøkte å få kontroll på en mann med kniv i hånda som løp etter en kvinne.

Justisminister Emilie Enger Mehl er informert om hendelsen, melder NTB.

Saken oppdateres

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer