Mann skutt av politiet i Rogaland

En 26 år gammel mann ble skutt to ganger i beinet av politiet under en aksjon mot en privatbolig på Ogna i Hå kommune ved 22-tiden tirsdag kveld. Sefo er koblet inn i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen fikk skuddskader i låret og leggen og ble fraktet til sykehus med luftambulanse til Sentralsjukehuset i Rogaland etter skyteepisoden.

Akuttmottaket ved sykehuset opplyser til Stavanger Aftenblad at tilstanden til mannen karakteriseres som alvorlig, men stabil.

Ifølge politiinspektør Pål Jæger Pedersen skal mannen gjennom en flere timer lang operasjon natt til onsdag.

- Vi vet ikke hvor alvorlige skadene er, men det er det vi har fått opplyst fra sykehuset, sier politiinspektøren til NTB.

- Operasjonssentralen i Rogaland politidistrikt ble kontaktet klokken 20.45 av legevakten i Hå som opplyste at en lege på hjemmebesøk ble truet av en pasient med kniv, forteller operasjonsleder Kurt Løklingholm i Rogaland politidistrikt.

Legen kom seg i sikkerhet, men pasienten var igjen i huset sammen med sine foreldre som også følte seg truet.

Klokken 21.05 ringer mannens mor legevakten og forteller at sønnen har en pistol og at han har låst seg inne i sin egen leilighet som ligger i tilknytning til foreldrenes hus.

Lensmannskontorene i Hå, Time og Eigersund blir varslet og klokken 21:44 kommer politifolkene fram.

- To tjenestemenn fra Hå og Time lensmannskontor ble truet av mannen med kniv. De opplevde situasjonen som så truende at begge avfyrte hvert sitt skudd. Mannen ble skutt i låret og i leggen, sier Løklingholm.

Skuddene ble avfyrt utenfor huset. Mannen som ble skutt, betegnes som en kjenning av politiet. Ingen av de to polititjenestemennene ble skadd.

Det særskilte etterforskningsorganet Sefo ble tirsdag kveld informert om skyteepisoden.

- Vi har snakket med Sefo i kveld og de skal avhøre våre tjenestemenn onsdag formiddag, sier politiinspektør Pål Jæger Pedersen i Rogaland politidistrikt til NTB,

Sefo skal også granske området der skytingen fant sted. Da NTB besøkte stedet ved midnatt natt til onsdag var hele området avsperret og bevoktet av politiet.

Jæger Pedersen ønsker ikke å gå i detaljer om hvorfor mannen ble skutt annet enn at polititjenestemennene følte seg truet.

- Vi kan ikke gå i detaljer i om dette siden Sefo nå har ansvaret for etterforskningen. Om vi sier noe kan det tolkes som om vi velger side, og det vil vi unngå, sier Jæger Pedersen.

(NTB)