Mann skutt flere ganger i butikkområde i Gøteborg

Folk flyktet inn i butikker for ikke å bli truffet av skudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person er alvorlig skadd etter en skyteepisode på Gamlestadstorget i Gøteborg, melder avisa Expressen.

Flere personer på stedet flyktet inn i nærliggende butikker i frykt for å bli truffet av kulene.

- Jeg hørte 7-8 skudd som ble løsnet på gata. Seinere løp den skadde mannen i en butikk, sier et vitne til Expressen.

Et vitne opplyser til Aftonbladet at det også ble løsnet skudd inne i butikken. Disse opplysningene er ikke bekreftet av politiet.

Forsvant fra stedet Hendelsesforløpet og skadeomfanget er noe uklart, da vitnebeskrivelsene varierer. Ifølge Expressens opplysninger skal mannen ha blitt truffet av skudd i ansiktet, rumpa og flere steder på kroppen. Et vitne sier til Aftonbladet at mannen ble skutt i brystet.

To personer, som man antar er gjerningspersonene, forsvant fra stedet.

- De skjøt etter ham. Etterpå kjørte to personer av gårde på en motorsykkel eller en moped, sier et vitne til Aftonbladet.

Blodspor på fortauet Politiet fikk melding om skytinga klokka 9.58 onsdag morgen. De jobber nå med å kartlegge bakgrunnen og motivet for skyteepisoden. Politiet sjekker også om det er koblinger mellom denne og tidligere skyteepisoder i området.

- Vi har ingen pågrepne og personen som ble skutt er ikke identifisert, sier Christer Fuxborg i Gøteborg-politiet til Aftonbladet.

En beboer i området sier ambulansepersonell tok seg inn i en butikk ved Gamlestadstorget etter skytinga.

- Det var vel der en skadde ble funnet. Det er blodspor på fortauet i retning av trikkeholdeplassen. Noen bygningsarbeidere sa at det hørtes ut som et fyrverkeri. Jeg så folk på gata som holdt rundt hverandre, sier beboeren til Expressen.