Mann skutt i gjengoppgjør på Furuset

En mann skutt. 20-30 personer involvert. Flere pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere politibiler og store mannskaper har rykket til Furuset i Oslo etter meldinger om masseslagsmål og skyting.

Beredskapstroppen, bevæpnede mannskaper fra oslopolitiets gjengprosjekt og en rekke andre patruljer rykket ut etter meldingen om det voldelige oppgjøret.

- Like etter klokka 20 fikk vi melding om at flere personer var i en slåsskamp. Noen hadde også hørt skudd, sier innsatsleder i Oslo-politiet, Rune Instebø, til Dagbladet.no.

En person ble skutt i magen. Han er brakt til Ullevål universitetssykehus.

- En person skal ha blitt slått, men han ble ikke alvorlig skadet, sier Instebø.

- Det var flere vitner til det som skjedde, sier innsatslederen.

Flere personer er pågrepet.

Etter det Dagbladet.no får opplyst av kilder i miljøet, skal det være snakk om folk fra et yngre gjengmiljø på Grønland som har havnet i bråk med en av de Furuset-baserte grupperingene, men dette er ikke bekreftet av politiet.

 
Etter det Dagbladet.no kjenner til, skal de to gjengene ha gjort opp utenfor Furuset Senter.

Flere ruter skal være knust i et bygg, og vitner skal ha sett mellom 20 og 30 mennesker utenfor et bygg. Én person skal ha blitt kuttet i hånda under slagsmålet.

Mann skutt i gjengoppgjør på Furuset

Dagbladet.no følger saken.

• Les alt om gjengene i Oslo

STØRRE GJENGER: Det skal ha vært 20-30 personer involvert i bråket.
FURUSET: Politiet mener det var gjengmedlemmer som støtte sammen ved Furuset Senter. Meldingen om slagsmålet kom inn like etter klokken 20.
SENTRALT ÅSTED: Åstedet for kveldens gjengoppgjør skal være uteområdet ved Furuset Senter - et knutepunkt i den folkerike bydelen.
SKADD: - Én person er brakt til Ullevål universitetssykehus med skuddskader. Vi vet ikke ennå om han kan knyttes til slagsmålet, fordi han hadde tatt seg til legevakta på egen hånd. Men det er ting som tyder på at han var involvert, opplyser politiet.