SKUTT ETTER RAN: En mann er skutt i hodet etter et gullsmedran i en by like utenfor Stockholm. Mannen skal, sammen med en annen person, ha kommet i skuddveksling med politiet. Foto: NTB Scanpix
SKUTT ETTER RAN: En mann er skutt i hodet etter et gullsmedran i en by like utenfor Stockholm. Mannen skal, sammen med en annen person, ha kommet i skuddveksling med politiet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mann skutt i hodet etter gullsmedran i Södertälje

Skuddutveksling mellom ranerne og politiet. Én mann er skutt i hodet - flere er på flukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person er skutt i hodet etter et butikkran i Södertälje utenfor Stockholm. 

Det skriver den svenske avisa Expressen fredag.

På vei ut av en gullsmedbutikk møtte ranerne ifølge avisa Aftonbladet sivilkledd politi, og havnet i skuddveksling med dem. 

Én mann ble truffet.

- En av mennene er skutt i hodet. Han er lagt i koma nå, sier politiets innsatsleder til TV4 News, ifølge avisa. 

På flukt fra åstedet tok de andre ranerne til seg en sølvfarga Volvo S60 - og i en video på Aftonbladets hjemmesider kan man se den skuddskadde bli kjørt over av bilen.

- De kom fram med våpnene i skuddposisjon, og sa til ham «ut av bilen», sier datteren til bilens eier, ifølge avisa

Bildene fra åstedet viser mannen liggende på bakken etter å ha blitt skutt. Ved siden av ham, på bakken, ligger en Kalasjnikov. 

Mannen skal være fraktet til sykehus, alvorlig skadd. 

- Jeg vil ikke kommentere tilstanden hans, men det er klart at det ikke er bra når man har blitt skutt i hodet, sier en talsmann ved politiet, Sven-Erik Olsson, til avisa. 

Ifølge avisa slo ranerne til ved 11.20-tida inne på et kjøpesenter i sentrum av byen. 

- Det var to personer inne i gullsmedbutikken og ryddet rundt, men en holdt vakt utenfor, sier en av kjøpesenterets ansatte, Jenny Karlsson, til avisa.

Et øyenvitne avisa har snakket med sier mennene var kledd i arbeidsklær. 

- To personer hadde AK47-maskingevær. De var ikledd arbeidsklær; grove murerskjorter og finlandshetter. Jeg ringte 112 direkte, og politiet var der på et par minutter. Politiet åpna ild først, og en av ranerne som ble truffet ille. 

Den stjålne bilen, som nå jages av politiet, skal ha forlatt sentrum mens den skadde raneren fortsatt lå på bakken. Sivilpoliti jobber nå på spreng med å lokalisere bilen, og etterlyser samtidig en rød BMW som er sett sammen med fluktbilen. 

Et politihelikopter skal også være med i letingen.

Dagbladet kommer med mer.