Mann skutt i Oslo - trolig drept av kollega

Politiet vet fortsatt ikke motivet for drapet på en mann i 60-årene på Økern i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingen om drapet kom like etter klokka ni tirsdag. Den antatte gjerningsmannen ble funnet død og har trolig tatt sitt eget liv.

- Begge var eiere av en bedrift, og de var daglig leder og styreleder, sier Stein Olav Bredli, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til NTB.

Foreløpig vet politiet ikke noe om motivet for drapet, ei heller om det har noe med eierskapet i bedriften å gjøre.

- Vi holder alle muligheter åpne, og vi har prioritert varsling av de pårørende. Motivet er noe vi jobber med, forteller Bredli.

I forretningslokale Det var et vitne til hendelsen som varslet politiet om skytingen, som skjedde i et forretningslokale på Økern, nordøst for Oslo sentrum. Drapsofferet hadde bosted i Bærum.

Da politiet kort tid senere ankom stedet, fant de en mann i midten av 60-årene hardt skadd. Han ble fraktet til Ullevål sykehus, der han døde av skadene.

Den antatte gjerningsmannen, som var i 70-årene, ble senere funnet død i en garasjen hjemme hos seg selv et annet sted i Oslo.

- Mest sannsynlig har gjerningspersonen tatt sitt eget liv, opplyser Bredli.

Politiet opplyste først at en patrulje påtraff den antatte gjerningsmannen før han ble funnet død, men ifølge lederen for voldsavsnittet beror dette på en misforståelse.

- Et vitne varslet oss om at gjerningsmannen var på vei bort fra stedet. Politiet har ikke vært i kontakt med vedkommende før han ble funnet død, sier Bredli.

- Uforståelig En bekjent av drapsofferet og den antatte gjerningsmannen sier til TV 2 at de hadde jobbet sammen i over 30 år.

- Det som har skjedd, er helt uforståelig. Jeg kan ikke tro det, sier mannen, som beskriver både offer og gjerningsmann som fine folk.

De to mennene var begge norske statsborgere, og de var ikke kjenninger av politiet.

Politiet vil begjære obduksjon av både offer og gjerningsmann.

- Det er ingenting som tyder på at det er flere personer involvert i hendelsen, sier Bredli.

(NTB)