POLITIJAKT: Politiet jakter en antatt gjerningsmann etter at en mann ble skutt på Galgeberg i Oslo i kveld. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
POLITIJAKT: Politiet jakter en antatt gjerningsmann etter at en mann ble skutt på Galgeberg i Oslo i kveld. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Mann skutt i Oslo. Politiet undersøker om skytingen var internt oppgjør

Sju siktet etter skyteepisode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Natt til onsdag bekrefter politiet at sju personer er siktet for grov kroppskrenkelse etter at en mann ble skutt på Galgeberg i Oslo.

(Dagbladet): En mann er skutt på Galgeberg i Oslo, melder Oslo-politiet. Skytingen skal ha skjedd på fortauet utenfor puben Galgeberg Corner på Oslos østkant i 18-tida i kveld.

Den fornærmede mannen ble skutt i låret var ved bevissthet og utenfor livsfare da han ble kjørt til sykehus i kveld.

- Vi fikk melding klokka 18.17 om at  en person var skutt, trolig i beinet, og at en mann var blitt sett løpende derfra. Politiet og ambulanse var raskt på stedet, og den fornærmede - en mann - ble kjørt til sykehus, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand til Dagbladet. 
Løp fra stedet
Vitner har forklart overfor politiet at de har sett en mann løpe fra stedet, og politiet har flere spor de jobber aktivt med videre i saken. Det skal ha vært flere vitner til skytingen.

- Vi jobber opp mot en rekke spor, både innendørs og utendørs. Basert på opplysningene vi har fått, skjedde skytingen utendørs, sier han.

Politiet opplyser tirsdag kveld at de så langt har innbrakt til sammen fire personer de tror har opplysninger i saken. Alle disse er hentet inn på politihuset, og det undersøkes hva de vet om hendelsen. Politiet undersøker også om episoden kan ha sammenheng med et internt oppgjør.

- Det er basert på at vi ikke tror det er en tilfeldig fornærmet, sier operasjonsleder Hekkelstrand til Dagbladet.

Sperret av Mennene var fremdeles på politihuset på Grønland ved 21.30-tiden tirsdag kveld, men det var ikke tatt stilling til om noen skulle få status som siktet eller ikke, opplyser vaktleder ved kriminalvakta i Oslo, Janne Kroglund, til NTB.

Om personen som var sett løpende fra åstedet var blant de fire, kunne Kroglund ikke svare på.
Heller ingen opplysninger om våpenet som ble avfyrt, eller om det var funnet, ble gitt tirsdag kveld. Et stort område rundt puben er i kveld sperret av.

Dagbladet oppdaterer saken