Mann skutt i Oslo

En mann pågrepet etter væpnet politijakt på Bjørndal i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En mannsperson i 50-årene er ranet og skutt i Oslo. Personen ble skutt i et busskur i Slimveien på Bjørndal sørøst i Oslo torsdag formiddag.  Han ble sendt til legevakta med lettere skader.

Mannen skal ifølge øyenvitner være skutt i halsen.

Politiet mener bakgrunnen for skytingen er et ran, der den eldre mannen skal ha blitt frasstjålet en gjenstand, sier operativ uteleder Rune Instebø til Dagbladet.no.

Busskuret ligger i et område der det er både skoler, butikker og barnehager i umiddelbar nærhet. Barna på skolen like ved ble tatt hånd om av politiet.

Pågrepet etter vitneutsagn

- Mannen er ikke alvorlig skadd, opplyser Oslo-politiet til Dagbladet.no. Det er ambulanse på stedet.

Den antatte gjerningsmenn ble pågrepet etter vitneutsagn og etterretning. Pågripelsen skjedde like ved Bjørndal senter.

Den pågrepne gjerningsmannen er en mann i 20-årene. Politiet kjenner ikke til noen forbindelse mellom offer og gjerningsmann.

<strong><b>ÅSTEDET:</strong></b> Her sitter den skadde mannen i ambulansen etter å ha blitt skutt i et busskur på Bjørndal i Oslo torsdag formiddag. Foto: BJØRN LANGSEM
ÅSTEDET: Her sitter den skadde mannen i ambulansen etter å ha blitt skutt i et busskur på Bjørndal i Oslo torsdag formiddag. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Ifølge vitner hadde den antatte gjerningsmannen kort, mørkt hår, var 170 cm høy og av utenlandsk opprinnelse. Han var kledd i en mørk frakk, og forsvant fra stedet til fots, melder NTB.

Politiet har i tillegg anholdt et par personer som de vil snakke med etter skyteepisoden.

De leter fremdeles etter våpenet.


Væpnet politi

Store væpnede politistyrker rykket ut til åstedet etter at de fikk flere meldinger om skyting fra vitner. Den første meldingen kom klokka 12.07.

Rundt klokka 12.45 stoppet to væpnede politibetjenter en rutebuss på busstoppet Bjørnholt nedre. Bussen ble stoppet og de to betjentene gikk inn, bevæpnet, tydelig på jakt etter noen. Bussen ble gjennomsøkt, uten resultat.

Mann skutt i Oslo
GJENNOMSØKTE BUSS: Væpnet politi gjennomsøkte en rutebuss på Bjørndal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer