Mann skutt i ryggen

En mann i 60-årene er skutt i ryggen ved Ås jernbanestasjon i Akershus, opplyser politiet.

 ALVORLIG:  En norsk mann i 60-årene er hentet av Luftambulanse etter at han ble skutt i ryggen ved Ås jernbanestasjon i Akershus. Tilstanden hans skal være alvorlig, opplyser politiet i Follo. Foto: Daniel Laabak
ALVORLIG: En norsk mann i 60-årene er hentet av Luftambulanse etter at han ble skutt i ryggen ved Ås jernbanestasjon i Akershus. Tilstanden hans skal være alvorlig, opplyser politiet i Follo. Foto: Daniel LaabakVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble skutt i ryggen ved Ås jernbanestasjon i Akershus, og skal være alvorlig skadd, opplyser politiet. Hvor på jernbanestasjonen hendelsen skal ha funnet sted kan politiet ikke si noe om på nåværende tidspunkt.

- Den eneste informasjonen vi har nå er at det var på Ås jernbanestasjon, sier politiinspektør ved Follo politidistrikt, Olav E. Unnestad til Dagbladet.

Klokken 21.06 fikk politiet i Follo melding om hendelsen. Mannen skal være norsk og i 60-årene, og fra Ås kommune. 

Skuddskader
Ambulansepersonell har verifisert skuddskader i ryggen på mannen. Han er nå hentet av Luftambulanse, og tilstanden hans skal være alvorlig. Han er flydd til Ullevål Sykehus i Oslo.

Kom seg hjem selv
Det ble tidligere i kveld skrevet av noen medier at kona til offeret skulle ha vært vitne til hendelsen ved jernbanestasjonen. Dette er imidlertid ikke tilfellet, opplyser politiet.

- Vi snakker nå med kona til offeret i denne saken, men vi har fremdeles ikke mer opplysninger. Vi har sendt ut en rettelse hvor vi opplyser om at kona ikke var vitne til selve hendelsen, sier Leiv Olav Holten i Follo politidistrikt til Dagbladet.

Etter det NTB får opplyst av politiet i Follo, bodde den skadde nær stasjonen og klarte å komme seg hjem ved egen hjelp der hans kone fikk varslet politiet. Politiet kan imidlertid ikke bekrefte dette på nåværende tidspunkt.

- Det er ting som kan tyde på at dette stemmer, men vi kan ikke si det sikkert, sier Unnestad til Dagbladet.

Bevæpnet politi
Hva som er årsaken til skuddramaet kan politiet per nå ikke uttale seg om, men de skriver i en pressemelding at offeret ikke har blitt ranet. 

- Vi vet ingenting om hva som er årsaken til episoden ennå, og vi har fremdeles ikke fått snakket ordentlig med offeret ettersom han er alvorlig skadet, sier Holten.

De opplyser videre at de ikke vet om det har vært noen konfrontasjon i forkant av skyteepisoden, og det er heller ikke klart hvilket skytevåpen gjerningsmannen skal ha benyttet seg av.

- Det vet vi ikke på dette tidspunktet, sier Unnestad.

Bevæpnet politi med hunder jakter nå på gjerningsmannen.

- Vi har lagt inn alle ressurser vi har i jakten på gjerningsmannen, og vi har også tilkalt noe ekstra hjelp, sier Holten til Dagbladet.

Politiet ønsker vitner
Vitner som meldte om hendelsen forteller politiet at gjerningsmannen hadde utenlandsk utseende, var rundt 35 år, rundt 175 cm og at han snakket gebrokkent norsk.

Mannen skal ha vært iført mørk jakke, topplue og han hadde også en bag med seg.

Politiet ber folk med informasjon om hendelsen om å kontakte dem på telefon 64 85 16 00.

Dagbladet kommer med mer