Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann skutt i Sarpsborg

SARPSBORG (NTB/Dagbladet): En mann ble ved 12.45-tida i dag skutt ned på åpen gate i Sarpsborg sentrum. Gjerningsmannen, som var kjent av politiet, er nå tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble brakt til Østfold sentralsykehus i Fredrikstad, og hans tilstand er ikke kjent. Han ble truffet i bena.

  En mann er pågrepet etter hendelsen, og politiinspektør Smith Hoen ved Sarspborg politidistrikt sa tidligere på dagen til NTB at de visste hvem gjerningsmannen var. Også offeret skal være en kjenning av politiet Både gjerningsmann og offer er etter alt å dømme tilknyttet narkotikamiljøet i Sarpsborg.

Øyenvitner

Folk som var ute og handlet i butikkene rett ved ble sjokkerte vitner til skudd-dramet. På grunn av at så mange observerte hendelsen, er politiet ikke i tvil om at de har tatt gjerningsmannen. Mennen, som er 39 år gammel, ble pågrepet halvannen time etter at skuddene falt. I følge politiet bruke den 39 år gamle mannen som skjøt en grovkalibret pistol.

Opereres

- Den skadde ble umiddelbart tatt hånd om, og fraktet til Østfold sentralsykehus i Fredrikstad, sier politiinspektør T. A. Smith Hoen til NTB. Ifølge sykehuset ble mannen truffet i lyskregionen, og har moderate sårskader. Han blir operert i kveld.

Stakk av

Mannen som skjøt stakk av etter hendelsen - trolig på en sykkel. Men politiet kjente hans identitet, og store politistyrker startet en intens jakt. Ved 14.20-tiden han pågrepet. - Vi lette på flere steder hvor vi trodde han kunne oppholde seg. Et håndvåpen ble beslaglagt under pågripelsen, og vi undersøker nå om det var dette våpnet som ble brukt, sier Smith Hoen. Avhørene av 39-åringen starter i kveld, og politiet vil trolig både sikte og begjære ham varetektsfengslet i morgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!