Mann skutt i Trondheim - to pågrepet

To personer er pågrepet etter at en mann ble skutt på Lademoen i Trondheim i natt. Politiet søker fortsatt etter ytterligere to personer.

Publisert
Sist oppdatert

En mann i slutten av 40-åra ble natt til torsdag skutt i Trondheim. Mannen er innlagt på St. Olavs og er ikke livstruende skadd, fortalte operasjonsleder Anlaug Oseid til Dagbladet torsdag morgen.

Politiet har søkt etter gjerningspersoner i hele natt og i morgentimene. I 10-tiden bekrefter politiet at to personer har blitt pågrepet, men de søker fortsatt etter to personer til.

- Vi har pågrepet to personer som var i nærheten, men vi er usikre på deres rolle. De er siktet for medvirkning til episoden, sier Bente Bøklepp, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt, til Dagbladet.

Det dreier seg om en kvinne i slutten av 30-åra og en mann i slutten av 50-åra.

- Håper de melder seg

- Vi er fortsatt på utkikk etter to personer i tillegg, sier Bøklepp.

Dette er to navngitte personer, forteller hun.

- Det er en kvinne i midten av 50-åra og en mann i slutten av 50-åra. Vi gjør alt vi kan for å finne dem. Vi håper at de melder seg.

- Det er en relasjon mellom fornærmede og gjerningsperson eller personene, sa operasjonsleder Oseid i dag tidlig.

Partene i saken er kjent for politiet fra før.

Funnet ute

Bøklepp bekrefter at fornærmede ble funnet ute på gateplan.

- Fornærmede ble funnet ute. Han tar kontakt med politiet selv og er kjørt til sykehus. Det er tatt innledende avhør.

Ifølge Bøklepp har mannen sagt noe om hva han mener kan være motiv og uttalt seg om hvem han mener gjerningspersonene er.

Politiet har ikke funnet våpenet.

Ber om tips

I en pressemelding tidligere i dag omtalte Bøklepp hendelsen som alvorlig.

- Det gjennomført innledende avhør av fornærmet, samt politiet er i gang med tekniske undersøkelser ved åstedet, sa hun i pressemeldingen.

Politiet fikk melding om hendelsen rett før klokka 02.30. De ber publikum om tips og alle observasjoner av personer og kjøretøy er av interesse. Personer som har sett eller hørt noe i tidsrommet kl. 02.00-03.00 i området Anders Buens gate – Anton Kalvås gate på Lademoen.

Bøklepp forteller til Dagbladet at politiet har mottatt en del tips fra publikum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer