Mann skutt i underlivet

Krangelen mellom de to Ørsta-mennene endte med at den ene rettet geværet mot den andre. Så skjøt han et velplassert skudd midt i underlivet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er den 40 år gamle Ørsta-mannen siktet for forsøk på forsettlig drap, mens 25-åringen som ble skutt ligger på Fylkessykehuset i Volda der han i formiddag blir operert. 25-åringen skal ikke være livstruende skadd.

De to mennene skal ha havnet i en krangel på et utested tildigere på lørdagskvelden. Midt på natta dro 25-åringen til 40-åringens hus. Der skal 40-åringen ha tatt et salonggevær og skutt 25-åringen i underlivet. I følge politiet traff kula under beltestedet.

- Politiet fikk melding om skyte-episoden ved 03.30-tiden natt til søndag, og ble bevæpnet før man rykket ut til åstedet, forteller jourhavende politiinspektør Jogeir Nogva til Dagbladet :på nettet.

40-åringen som skal ha skutt, kom frivillig og uten dramatikk ut av huset etter litt overtalelse fra lensmannens side. Han er siktet for drapsforsøk, og vil i løpet av dagen bli transportert til Sunnmøre politidistrikt i Ålesund der han vil bli avhørt. Politiet vil vurdere om mannen skal framstilles for varetektsfengsling.

25-åringen ble kjørt til Fylkessykehuset i Volda. Ved 11.30-tiden i formiddag lå han på operasjonsbordet, og vakthavende lege kunne derfor ikke si noe om mannens tilstand.

De to mennene skal ha vært alene i huset da skuddet ble avfyrt, og politiet har foreløpig ikke sikret åstedet eller funnet våpnet som ble brukt. Begge de to mennene skal ha vært beruset da episoden inntraff.