Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann skutt og drept av svensk politi

Ble skutt under utrykning til et bolighus i Luleå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): ​I sjutida lørdag kveld rykket svensk politi ut etter meldinger om en brann i et bolighus i Luleå, og ankommet stedet rundt ti minutter seinere.

I utgangspunktet skulle de egentlig bare bistå redningstjenesten på stedet, men bestemte seg etter hvert å pågripe en mann mistenkt for mordforsøk og grov mordbrann, ifølge Expressen.

Da skal situasjonen ha eskalert.

- Da vi kom til stedet brant det fortsatt i leiligheten. I forbindelse med det, oppstår det en alvorlig situasjon hvor en politibetjent bestemmer seg for å ta i bruk tjenestevåpenet sitt mot mannen, sier Björn Pettersson i politiet i Umeå til den svenske avisa.

Mannen skal seinere ha blitt kjørt til sykehus, før han til slutt døde av skadene. Ifølge nyhetsbyrået TT er mannens pårørende varslet. ​

Ønsker ikke utdype

Svensk politi ønsker imidlertid ikke å utdype hvorfor skuddet ble avfyrt. De ønsker heller ikke å si noe om hvor mannen ble truffet, annet enn at «han ble truffet i kroppen».

- Jeg vet ikke helt hvorfor politibetjenten var tvunger til å ta i bruk tjenestevåpenete, det får etterforskningen vise, sier den svenske politimannen Johan Aittamaa til Aftonbladet.

I tillegg til den avdøde, ble også én annen person fraktet til sykehus. Det kom derimot som en følge av skader personen har pådratt seg i forbindelse med brannen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!