FLUKT: Gjerningsmann skal ha flyktet på moped etter at en 24-åring ble skutt og drept i Malmö torsdag kveld. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB Scanpix
FLUKT: Gjerningsmann skal ha flyktet på moped etter at en 24-åring ble skutt og drept i Malmö torsdag kveld. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB ScanpixVis mer

Mann skutt og drept i Malmö

Politiet sier det er for tidlig å knytte det opp mot pågående gjengkonflikter.

I natt ble en 24 år gammel mann skutt og drept i Malmö. Politiet sier det er for tidlig å si om det har noe sammenheng med den pågående gjengkonflikten, mens Sydsvenskan hevder det er en kobling.

I 22-tida torsdag kveld fikk Malmö-politiet meldinger fra flere personer om at det var blitt avfyrt skudd i bydelen Lindängen. Mannen ble fraktet til sykehuset i Malmö i en privatbil, og omtrent tre timer seinere opplyste politiet om at vedkommende ble erklært død.

Flyktet på moped

Ifølge anonyme kilder svenske Aftonbladet har vært i kontakt med, skal to mørkkledde personer på en moped ha avfyr skudd mot en bil. Så skal de ha flyktet fra stedet i høy fart på den nevnte mopeden.

Den avdøde 24-åringen befant seg i bilen som ble beskutt sammen med en annen person, som skal ha kommet seg fra det uten fysiske skader.

Politiet har gjennom natta undersøkt åstedet med store styrker. De har også sperret av et område rundt en moped, som trolig ble brukt til å flykte.

- Vi har hatt våpenhunder på plass som har lett etter skytevåpen, eller spor av skytevåpen på stedet. Vi har også hatt kriminalteknikere på stedet, sier Fredrik Batt i Malmö-politiet til Aftonbladet.

Flere gjerningsmenn

I 3-tida natt til fredag forteller politiet til Expressen at de har skaffet seg et bedre bilde av hendelsen, men at de ikke vil avsløre detaljer om gjerningsmannen, som fortsatt er på frifot. De kan derimot bekrefte at de mistenker at flere personer har vært involvert.

- Det finnes opplysninger som tyder på at det er mer enn én gjerningsmann, sier Batt til avisa.

Overfor Expressen forteller han at det er for tidlig å si om hendelsen kan knyttes opp mot mandagens trippeldrap eller andre gjengkonflikter i området.

- Malmö er ikke en særlig stor by, så vi undersøker selvfølgelig om det kan knyttes til andre lovbrudd, sier han.

Men den svenske avisa Sydsvenskan hevder altså å vite at den drepte mannen skal ha koblinger opp mot den pågående gjengkonflikten i området.

Trippeldrapet

Mandag ble altså en 19-åring, 29-åring og en 27-åring skutt og drept utenfor en internettkafé i Malmö sentrum. Alle de drepte er menn.

I tillegg ble ytterligere tre menn skadd under angrepet. Ifølge Aftonbladet var en av de skadde trolig hovedmålet for angrepet. Tirsdag skrev de at den 21 år gamle mannen beskrives som lederen for en kriminell gjeng.

Ifølge rapportene skal gjerningsmennene ha benyttet seg av automatvåpen.

- Det er beklagelig at så unge mennesker mister livet. Personene som er innblandet er alle kjenninger av politiet og er å betrakte som gjengkriminelle og er en del av en pågående gjengkonflikt, opplyste Stefan Sintéus i Malmö-politiet overfor Aftonbladet.

Frykter hevnaksjoner

Politiet opplyste om at det er tre-fire pågående gjengkonflikter i Malmö, og at det er store spenninger innad i miljøet.

De drepte mennene skal ifølge politiet enten ha avfyr skuddene fra en bil, eller et fast sted. Skuddene ble avfyrt mot personer inne på kafeen, og et vitne sier at det så ut som en henrettelse.

- Det var som en henrettelse. De slapp aldri avtrekkeren, sier Jonatan Burhoff til Expressen.

Dagen etter trippeldrapet opplyste politiet om at de frykter at det kan forekomme hevnaksjoner.

TRE DREPT: I går kveld rett etter klokka 20 ble tre menn skutt og drept rett utenfor en internettkafé i Malmö. Hendelsen skjedde rett ved en av byens største politistasjoner. Politiet søker en mørk bil de tror det kan ha blitt skutt fra. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer