Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann skutt og drept i Oslo

Og en mann i tjueårene såret med streifskudd etter skyting i natt. Christer (28) fulgte dramaet fra stuevinduet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det var et oppgjør mellom enkeltpersoner. Det er  ingen ting som tyder på at dette var et gjengoppgjør, sa politi-inspektør Hanne Kristin Rohde under en pressekonferanse i formiddag.  Publikum oppfordres til å komme med tips i saken.

Politiet fikk melding om at to menn var skutt klokka 03:35 i natt.

- En mann ble skutt på øvre Grünerløkka og døde av skadene. Vi tror det er to gjerningsmenn involvert og arbeider ut i fra dette, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Klokka 07.48 meldte en mann seg for politiet.

- Det er en somalier i tjueårene. Han har uttrykt kjennskap til hva som har skjedd, og var på åstedet i natt. Mannen vil bli avhørt utover dagen, sier vaktleder Jon Rune Lande ved sentralvakten i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

I 17.30-tiden i ettermiddag satt personen fremdeles i avhør.

Politiet leter også etter en annen navngitt person som de mener var involvert i nattas fatale skuddrama.

- Vi jobber med kartlegging rundt denne personen. Her er det ikke tatt ut noe siktelse, sier Rohde.

SPERRET AV ÅSTED: Politiet har sperret av et stort åsted ved hjørnet Valdresgata og Holsts gate på øvre Grünerløkka. Vitner ble avhørt i politibilen. Foto: Christer Rønning Austad
SPERRET AV ÅSTED: Politiet har sperret av et stort åsted ved hjørnet Valdresgata og Holsts gate på øvre Grünerløkka. Vitner ble avhørt i politibilen. Foto: Christer Rønning Austad Vis mer

Personen som har meldt seg er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Politiet har sperret av et større område og åstedet. De mener det trolig ble avfyrt en rekke skudd. Vitner på stedet blir avhørt.

Over seks skudd

Christer Rønning Austad (28) fulgte etterspillet fra stuevinduet.

- Jeg hørte en rekke skudd, mellom seks og åtte stykker. Jeg satt inne i leiligheten. Etterpå var det noen som løp etter hverandre.

- Jeg åpnet vinduet og kikket ut. Jeg hørte en rope «du har skutt kompisen min», eller «driver du og skyter kompisen min», sier Austad  til Dagbladet.no.

Det andre skuddofferet, som etter det Dagbladet.no kjenner til ble hentet med med ambulanse, ble truffet av et streifskudd i armen. Ifølge politiet er han i 20-årene. De har ikke fastslått identiteten til den drepte.

Offerets venner i vitneavhør

image: Mann skutt og drept i Oslo

Etter det Dagbladet.no kjenner til skal de involverte være av somalisk opprinnelse. Politiet kan foreløpig ikke si noe om hvorvidt det dreier seg om et gjengoppgjør.

- Vi er helt i startfasen av etterforskningen, og har ennå ikke opplysninger som skulle tilsi noe motiv for ugjerningen, sier vaktleder Per Olav Utgaard ved sentralvakten i Oslo politidistrikt. 

Politiet foretar nå vitneavhør av de to personene som var sammen med offeret på drapstidspunktet. Den ene av disse ble selv lettere skadd i skuddramaet.

HENTES: Mannen i tyveårene som ble rammet av en streifskudd hentes av ambulanse.
HOLDT VAKT: Bevæpnet politi holdt vakt i natt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media