Mann skutt og drept i Oslo

En mann i 20-åra er skutt og drept på Grønland i Oslo. To personer er innbragt etter hendelsen. En har status som siktet.

OSLO: Natt til søndag 27. november ble en mann i 20-årene skutt og drept på Grønland i Oslo. Gjerningspersonen er på fri fot. Video: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til søndag ble en mann skutt på Grønland i Oslo.

- Vedkommende er erklært død på stedet. En person er sett løpende fra stedet. Det er høyst sannsynlig en mann, men vi ønsker ikke å gå ut med beskrivelsen vi har, sier operasjonsleder Line Skott til Dagbladet.

Politiet var søndag morgen på stedet med massivt politioppbud, blant annet med hundepatruljer.

Krimvaktleder Renate Medby opplyser til VG søndag formiddag at to personer er innbragt av politiet etter hendelsen. Litt før klokka 11 opplyser politiet til avisa at en person er pågrepet og siktet for medvirkning til drap.

Det er foreløpig ikke funnet noe våpen. Krimvaktlederen sier at hun ikke kan uttale seg om hvorvidt det er noen relasjon mellom avdøde og de innbragte. De innbragte skal nå avhøres.

SKUTT OG DREPT: Politi ved stedet der en person ble skutt og drept på Grønland i Oslo tidlig søndag morgen.Foto: Javad Parsa / NTB
SKUTT OG DREPT: Politi ved stedet der en person ble skutt og drept på Grønland i Oslo tidlig søndag morgen.Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

Den avdøde er en mann i 20-åra.

- Vi har kriminalteknisk på vei for å sikre eventuelle tekniske spor, og vi jobber samtidig med å sikre kameraer som kan ha fått med seg hendelsen, sier hun.

Her du tips, video eller bilder? Ta kontakt med Dagbladet på 24 00 00 00 eller 2400@db.no

Trolig relasjon

Overfor NTB sier politiets innsatsleder Rune Hundere at politiet har grunn til å tro at gjerningspersonen har en relasjon til mannen som er skutt og drept.

Operasjonsleder Line Skott sier til Dagbladet at det ikke er mange vitner til hendelsen, men at én melder har sett en person løpe fra stedet. Politiet søker etter våpenet som er blitt brukt.

INNSATSLEDER: Politiets innsatsleder Rune Hundere ved stedet der en mann ble skutt og drept på Grønland i Oslo tidlig søndag morgen. Foto: Javad Parsa / NTB
INNSATSLEDER: Politiets innsatsleder Rune Hundere ved stedet der en mann ble skutt og drept på Grønland i Oslo tidlig søndag morgen. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

- Det er viktig for oss å fortelle publikum at med den informasjonen vi har per nå, er det ikke fare for tredjepart, uten at jeg kan gå ytterligere inn på hvorfor jeg mener det, sier hun.

Skytingen skal ha skjedd ved Grønland T-banestasjon. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 4.18 søndag morgen.

SKUTT OG DREPT: Politipatruljer ved stedet der en ung mann ble skutt og drept på Grønland i Oslo tidlig søndag morgen. Foto: Javad Parsa / NTB
SKUTT OG DREPT: Politipatruljer ved stedet der en ung mann ble skutt og drept på Grønland i Oslo tidlig søndag morgen. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

Avsluttet operativt søk

Like før halv seks søndag morgen opplyser politiet at de har avsluttet det operative søket etter gjerningspersonen, men at de jobber bredt med både etterretning og etterforskingssporet.

- Nå går saken i etterforskningssporet, samtidig som vi har et bredt apparat som jobber med etterretning i saken. Selv om vi har avsluttet det operative søket, er etterforskningen av saken fortsatt veldig gjeldende. Men vi jobber med andre metoder, sier Skott.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer