Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann skutt og drept med rifle

En bil med to personer kom til huset i Ytre Enebakk da en av dem ble skutt og drept. Mannen i huset og den andre mannen i bilen er pågrepet.

AVSPERRET: Politiets kriminalteknikere ventes nå til åstedet for å starte sine undersøkelser. MMS-Foto: Harald S. Klungtveit.
AVSPERRET: Politiets kriminalteknikere ventes nå til åstedet for å starte sine undersøkelser. MMS-Foto: Harald S. Klungtveit. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
YTRE ENEBAKK/OSLO (Dagbladet): En mann er skutt og drept i et boligområde i Ytre Enebakk i Follo.

På en pressebriefing på åstedet opplyste politiet at en bil med to personer kom til en adresse der den antatte gjerningsmannen holdt til.

- To personer kom i en bil. Det ble avfyrt skudd mot bilen og en person. Mannen ble funnet død. Det er trolig blitt brukt en rifle av et slag, sier Innsatsleder Ronny Samuelsen i Follo politidistrikt.

To pågrepet
Personen som skal ha skutt ble pågrepet. Det ble også mannen som var med den nå drepte personen til stedet.

- Det ble beslaglagt kniver på stedet også, sier Samuelsen.

Den drepte personen er norsk statsborger. Det er også mannen som bodde i huset og som politiet mener avfyrte det dødelige skuddet. Den andre pågrepne er av litauisk opprinnelse, får Dagbladet opplyst.

Bilen personene kom med har litauiske bilskilter. Bilen har et skuddhull i panseret og et punktert dekk.

Kripos på vei
Kripos er koblet inn for å foreta de tekniske undersøkelsene på åstedet.

Den drepte mannen ble funnet rett utenfor huset til mannen som er antatt gjerningsmann, cirka 30 meter fra bilen.

Politiet i Follo foretar de taktiske etterforskningsskrittene selv.

Barn i huset
Det skal ha vært barn i huset der den pågrepne holdt til, opplyser politiet. De er tatt hånd om av kommunen og av Barnevernet.

Det er uklart om barna ble vitner til drapet.

SKUTT I PANSERET: En Volkswagen Golf med litauiske bilskilter har blitt skutt i panseret. MMS-FOTO: Harald S. Klungtveit
SKUTT I PANSERET: En Volkswagen Golf med litauiske bilskilter har blitt skutt i panseret. MMS-FOTO: Harald S. Klungtveit Vis mer

- Vi fikk melding klokken 13.10 om at en mann var skutt. Da vår patrulje kom frem 30 minutter senere, lå en mann død på gulvet, og en annen ble pågrepet på stedet. Han er den antatte gjerningsmannen, sier operasjonsleder Anders Oksvold i Follo politidistrikt til Dagbladet.

Nabo: - Jeg hørte fire skudd
Dagbladet har vært i kontakt med en nabo på stedet. Han forteller at han først hørte tre skudd. En stund senere hørte han et fjerde.

- To personer fra de nærmeste husene løp fra stedet da skuddene falt. De så en person med et gevær, forteller naboen til Dagbladet.

Sperret av
De første meldingene gikk på at fire personer var skadd. Dette stemmer ikke.

- Det skal ha vært flere andre til stede da dette skjedde. Men bare den avdøde og den antatte gjerningsmannen var der da vi kom frem. Vi søker derfor etter flere personer i området. Men disse er foreløpig å betrakte som vitner som vi mener kan kaste lys over det som har skjedd, sier operasjonslederen.

Politiet har nå sperret av et stort område rundt åstedet, og venter på at teknikere skal begynne arbeid på åstedet.

De pågrepne er fraktet til politiarresten i Ski

DB.no kommer med mer.

AVSPERRET: Politiet har sperret av et stort område rundt åstedet. MMS-FOTO: Harald S. Klungtveit
AVSPERRET: Politiet har sperret av et stort område rundt åstedet. MMS-FOTO: Harald S. Klungtveit Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media