Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann skutt og drept på flyplass i Paris. Tok våpen fra soldat

Halvannen time før angrepet på flyplassen, skjøt han politikvinne. 

MANN SKUTT OG DREPT: En mann ble lørdag morgen skutt av fransk politi etter at han prøvde å ta våpenet til en soldat på flyplassen Orly i Paris. Foto: NTB Scanpix
MANN SKUTT OG DREPT: En mann ble lørdag morgen skutt av fransk politi etter at han prøvde å ta våpenet til en soldat på flyplassen Orly i Paris. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble i dag tidlig, rundt 08.30, meldt om skyting på flyplassen Orly i Paris.

Politiet bekrefter på Twitter at det er en pågående aksjon mot flyplassen, og ber folk om å ikke krysse sikkerhetssonen. Samtidig ber de folk om å holde seg unna terminalen.

STORAKSJON: Fransk politi satte i gang storaksjon da meldingene kom om at en mann var skutt på Orly-flyplassen i Paris. Foto: NTB Scanpix
STORAKSJON: Fransk politi satte i gang storaksjon da meldingene kom om at en mann var skutt på Orly-flyplassen i Paris. Foto: NTB Scanpix Vis mer

BBC melder at politiet har skutt en mann på flyplassen som fosøkte å ta et våpen fra en soldat. Ifølge nyhetsbyrået AFP er mannen drept.

- Sammenheng med politiskyting

Også den franske TV-kanalen BFMTV melder om skyting på flyplassen. Ifølge TV-kanalen forsøkte en mann å ta våpenet til en en soldat på flyplassen, og at soldaten skjøt mot mannen. Mannen skal siden ha blitt tatt hånd om av sikkerhetsstyrker på flyplassen.

Politiet setter hendelsen i sammenheng med en skyting av en politimann nord i Frankrike i dag.

Mannen løp inn i en butikk før han ble skutt og drept, opplyser en talsmann for det franske innenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP. Det er uklart om han da hadde fått med seg våpenet.

EVAKUERT: Flyplassen Orly i Paris ble evakuert som følge av skytehendelsen inne på flyplassen. Foto: NTB Scanpix
EVAKUERT: Flyplassen Orly i Paris ble evakuert som følge av skytehendelsen inne på flyplassen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Talsmannen sier videre at ingen andre personer ble skadd i hendelsen.

Seinere ble det kjent at franske myndigheter mener den samme mannen skjøt og skadet en politikvinne i en politikontroll nord for Paris, melder det franske inneriksdepartementet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Tidligere i dag ble en mann skutt på Orly-flyplassen i Paris.

Franske myndigheter mener det er den samme mannen som skjøt en politibetjent lørdag morgen omkring halvannen time før han tok en soldats våpen på Orly-flyplassen og ble skutt og drept av politiet.

Innenriksminister Bruno Le Roux sier på en pressekonferanse rundt 11.30 at mannen som ble skutt og drept var en kjenning av politi- og etterretningsmyndigheter. Mannen skal ha vært på franske myndighetenes terrorliste.

Ikke navngitte sikkerhetskilder opplyser at mannen skal ha vært en «radikalisert muslim» ifølge Reuters.

Politiaksjon

Anti-terrorpolitiet er i ferd med å bli utplassert og bombeeksperter undersøker om mannen hadde eksplosiver på seg, ifølge BFMTV.

Flyplassen blir evakuert for å sikre at flere ikke er involvert i hendelsen.

Hendelsen skal ha skjedd rundt klokka 09.00 lørdag morgen. Klokka 10.30 melder politiet at folk fortsatt skal holde seg unna flyplassen på grunn av en pågående politiaksjon.

Flere brukere på Twitter melder om hendelsen, og skriver at det dreier seg om en gisselsituasjon. Det skal pågå en politiaksjon mot flyplassen som følge av skytingen.

En video på Twitter skal vise det som er en evakuering av flyplassen.

Flere fly er kansellert og forsinket på flyplassen, og enkelte av dem er blitt omdirigert til flyplassen Charles de Gaulle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media