Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann skutt og drept utenfor politistasjon i Paris: - Ropte «Allahu akbar»

Skal ha gått med falskt bombebelte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann er skutt og drept utenfor en politistasjon nord i Paris, melder fransk politi.

Det franske innenriksdepartementet bekrefter at en gjerningsperson er død.

Ifølge Reuters bekrefter innenriksdepartementet at mannen kan ha hatt på seg et bombebelte. Både nyhetsbyrået AFP og avisa Le Monde siterer politikilder på at bombebeltet skal ha vært falskt.

Ifølge nyhetsbyrået AP etterforskes saken nå som mulig terror.

Angrep politibetjent Mannen ble skutt av politiet etter at han tok seg inn på Goutte d'Or-politistasjonen i Paris' 18. arrondissement med en kniv.

Mannen skal ha forsøkt å angripe en politibetjent i resepsjonen på politistasjon, før politiet skjøt mot ham, sier en talsmann for innenriksdepartementet til AFP, ifølge Le Monde.

- Dette beviser at terrortrusselen fortsatt er svært høy, sier innenriksministeren til France Info
Ifølge radiokanalen France Info hadde mannen på seg et slags bombebelte og ropte «Allahu akbar» (Gud er stor) før han ble skutt av politiet.

Et øyenvitne forteller til nyhetsbyrået AFP at han hørte to-tre skudd. Knivmannens identitet er ennå ikke kjent.

Ber folk holde seg unna Ifølge en journalist fra New York Times som er på stedet, ber politiet naboer i området om å holde seg unna balkonger og vinduer, skriver FranceTV.

Flere personer melder på Twitter at politiet nå er i ferd med å evakuere Gare du Nord, en av Paris' største togstasjoner. Aksjonen har ennå ikke blitt bekreftet. Politiet ber folk holde seg unna området, og to skoler i nærheten er stengt, skriver Le Monde.
Episoden skjedde torsdag samtidig som Frankrike markerte ettårsdagen for terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo. Omtrent samtidig med hendelsen holdt Frankrikes president François Hollande en tale under markeringen av ettårsdagen for angrepet.

UNDERSØKER ÅSTEDET: En bomberobot fra Paris-politiet undersøker om mannen som ble drept utenfor politistasjonen kan ha brukt et bombebelte. Til venstre i bildet vises det som kan være en kniv. Foto:  AFP / ANNA POLONYI / NTB scanpix
UNDERSØKER ÅSTEDET: En bomberobot fra Paris-politiet undersøker om mannen som ble drept utenfor politistasjonen kan ha brukt et bombebelte. Til venstre i bildet vises det som kan være en kniv. Foto: AFP / ANNA POLONYI / NTB scanpix Vis mer

Den franske hovedstaden er i helspenn i forbindelse med markeringen. Tolv mennesker ble drept inne i satiremagasinets redaksjonslokaler mens en politimann ble drept da gjerningsmennene flyktet fra åstedet. To dager seinere ble fire mennesker drept i et angrep på et jødisk supermarked i Paris, skriver NTB.

MARKERTE: Samtidig som hendelsen skjedde, holdt Frankrikes president François Hollande en tale under en markering for ettårsdagen etter angrepene på Charlie Hedbo. Foto: EPA / MARTIN BUREAU / NTB scanpix
MARKERTE: Samtidig som hendelsen skjedde, holdt Frankrikes president François Hollande en tale under en markering for ettårsdagen etter angrepene på Charlie Hedbo. Foto: EPA / MARTIN BUREAU / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media