Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann skutt og drept

Skutt i hodet utenfor pub i natt. Politi jakter gjerningsmenn over hele Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) En mann ble skutt i hodet på kloss hold utenfor en pub på Bislett i natt. Politiet fikk melding klokka 01.06 i natt.

NTB melder i dag tidlig at mannen senere døde av skadene.

Offeret har norsk utseende, mens beskrivelsen av gjerningsmannen er at han skal ha halvlangt mørkt hår og ha asiatisk, muligens filippinsk, utseende.

Vaktleder Pål Berger ved Krimvakta i Oslo-politiet opplyser til Dagbladet at politiet jakter to personer som forsvant fra stedet i en burgunderrød bil.

Han skal være mellom 20 og 30 år, hadde hvit overdel, og sort, bakovergredd hår.

Offeret skal være skutt på kloss hold. Ifølge politiet skal han ikke være kriminelt belastet og skal ikke tilhøre noe spesielt miljø.

Førstehjelp - Politiet fikk melding om hendelsen klokka 01.06 i natt. Da vi kom fram fant vi person som var skutt i hodet. Det ble igangsatt livreddende førstehjelp, og mannen er sendt til Ullevål sykehus med livstruende skader, sa innsatsleder ved Oslo politidistrikt, Tore Barstad, til Dagbladet i natt.

- Etter de opplysninger vi har fått, skal gjerningsmennene ha stukket fra stedet i en burgunderrød japansk bil, trolig en Toyota eller en Hyundai, ifølge innsatsleder Barstad.

ETTERFORSKER: Store politistyrker var på stedet i natt.
ETTERFORSKER: Store politistyrker var på stedet i natt. Vis mer

- Vi mener det er flere vitner som har vært i nærheten, men kanskje ikke har skjønt alvoret i det de har sett eller hørt. Vi ber disse personene melde seg.

Politiet bekrefter at flere vitner så skyteepisoden, men de er ikke i stand til å bli avhørt på stedet.

- Det var øyenvitner som var veldig nærme da dette skjedde, men den psykiske tilstanden deres gjør at vi ikke har fått avhørt dem ennå. Vi vet ikke om gjerningsmann og offer kjenner hverandre, eller om det var en foranledning før skuddet ble løsnet, sa innsatsleder Barstad.

Hørte smell Et øyenvitne som sto sammen med venner 30 meter unna åstedet, sier til Dagbladet at de snudde seg da de hørte et skarpt smell.

- Vi så at en mann segnet om på bakken. To menn forsvant i en burgunderrød bil, mens en annen løp i motsatt retning. En person som virket som han var venn av offeret prøvde å hjelpe ham, og var helt fortvilet, sier personen til Dagbladet.

Noen av vitnene gikk opp til åstedet for å hjelpe offeret. De sier det luktet krutt på stedet da de kom fram.

De sier til Dagbladet at de hørte at det ble løsnet ett skudd. Andre vitner har sagt de hørte så mange som tre skudd. Politiet sier at flere at vitnene er så berusede at forklaringene spriker.

Et vitne forteller til Dagbladet at han var på vei til taxiholdeplassen da han hørte et smell.

ÅSTED: Krimteknikere ved åstedet rett etter klokka tre i natt.
ÅSTED: Krimteknikere ved åstedet rett etter klokka tre i natt. Vis mer

- Da så jeg mannen som lå på bakken rundt ti meter fra meg. Jeg løp inn på puben for å hente en sykepleier jeg visste at var der. Hun ble med ut og startet gjenoppliving, sier mannen.

Rundspørring Politiet har gjennomført en  rundspørring i nabolaget, og alle tilgjengelige enheter er nå ute og jakter på gjerningsmennene.

Politiet er ute på alle trafikk-knutepunkter i Oslo.

De opplyser at mannen skal være skutt i tinningen og at han hadde puls like etter at han segnet om.

Politiet ønsker tips fra publikum på telefon 02800.

JAKTER GJERNINGSMANNEN:  Innsatsleder Tore Barstad ved Oslo politidistrikt ved åstedet i natt. Foto: HARALD KLUNGTVEIT
JAKTER GJERNINGSMANNEN: Innsatsleder Tore Barstad ved Oslo politidistrikt ved åstedet i natt. Foto: HARALD KLUNGTVEIT Vis mer
SKUTT I HODET:  Politiet i Oslo jakter på gjerningsmennene som skjøt en mann i Oslo utenfor denne puben i natt. Foto: Harald Klungtveit
SKUTT I HODET: Politiet i Oslo jakter på gjerningsmennene som skjøt en mann i Oslo utenfor denne puben i natt. Foto: Harald Klungtveit Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media