Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann skutt og såret på torg i Helsingborg

Livstruende skadd. Satt ved en uteservering.

SKJØT MOT UTESERVERING: Skudd er blitt avfyrt ved Gustavs Adolfs torg i Helsingborg i kveld. En person er livstruende skadet.Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
SKJØT MOT UTESERVERING: Skudd er blitt avfyrt ved Gustavs Adolfs torg i Helsingborg i kveld. En person er livstruende skadet. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann som ble skutt på et torg i Helsingborg, er livstruende skadd. Ifølge Aftonbladets kilder ble mannen skutt da fire menn åpnet ild ved en uteservering.

Gjestene søkte dekning under bord før gjerningsmennene forsvant på to mopeder, opplyser vitner til avisa i kveld. Ingen er foreløpig pågrepet for skytingen.

Politiet har bekreftet at en mann ble skutt og såret på Gustav Adolfs torg i Helsingborg, og sier ikke noe om antall gjerningspersoner eller avfyrte skudd. Skuddofferet ble ført i privat bil til sykehuset, åstedet er avsperret og kriminalteknikere med våpenhund undersøker området, opplyser politiet på sine hjemmesider.

Offeret, som ifølge politiet er livstruende skadd, er en mann i 25-årsalderen. Flere pårørende samlet seg ved sykehuset, der politiet også var tilstede.

Politiet opplyser at de rykket ut til torget etter å ha fått flere meldinger om skyting. Bilder fra åstedet viser knuste vinduer på en restaurantfasade.

- Det hørtes flere skudd, cirka fem. Siden forsvant mopedene igjen innen maks ett minutt. Det gikk veldig fort, sier et vitne til Aftonbladet.

Gjerningsmennene skal ha opptrådt bestemt, som om de visste hvem de var ute etter, ifølge vitneopplysningene.

Skyteepisoden i Helsingborg skjedde samme kveld som en mann ble skutt og drept på åpen gate i Malmö i Sør-Sverige. Heller ikke der har politiet pågrepet noen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!