Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann skutt på Gardermoen

En mann ble skutt i hodet på Oslo Lufthavn Gardermoen i ettermiddag. Fire menn er siktet for drapsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann ble skutt i hodet på Oslo Lufthavn Gardermoen lørdag ettermiddag. Driftsdirektør Einar Tafjord ved Oslo Lufthavn Gardermoen sier til NTB at mannen skal ha blitt skutt på vei ut av avgangshallen. Deretter skal han ha kommet tilbake i terminalbygningen og falt om ved en av innsjekkingsskrankene til SAS.

Mannen er nå utenfor livsfare. Han ble operert på Rikshospitalet i kveld.

Flere skudd

Politiet bekrefter at det ble avfyrt flere skudd, men vil ikke kommentere hvor mange.

Mannens identitet er ennå ikke klarlagt.

Mannen ble fraktet til helikopter til Akershus universitetssykehus. Han ble i kveld fraktet videre til Rikshospitalet. Han er i kveld utenfor livsfare.

Kort tid etter skytingen klarte politiet å stanse en bil på E6 ved Djupdalstoppen i Romerike, og pågrep to menn. Bilen kjørte i retning Oslo, og ble stanset cirka 35 kilometer unna Gardermoen. Jourhavende jurist ved Romerike politidistrikt Per Herman Thori-Aamot forteller til Dagbladet.no at polititet noe senere stanset bil nummer to, og pågrep ytterligere to menn. Ifølge TV 2 var denne på vei i nordgående retning fra Gardermoen. Dette blir ikke bekreftet av politiet.

De to bilene skal ha blitt stanset etter biljakt.

Vitner tipset

- Bilene ble stanset etter tips fra vitner som hadde sett bilene i området skytingen skjedde, sier Thori-Aamot til Dagbladet.no.

De fire pågrepne er fraktet til Lillestrøm politistasjon. Det er foreløpig ikke klart om disse er tidligere kjenninger av politiet.

Alle de involverte, både mannen som er skutt og de fire pågrepne skal være av utenlandsk opprinnelse.

Politiet fikk melding om skytingen klokka 16.57 lørdag ettermiddag. Skytingen har ikke fått følger for flytrafikken på Gardermoen.

SKUTT FORAN SKRANKEN: Her, i avgangshallen på Oslo Lufthavn Gardemoen, ble en mann skutt lørdag ettermiddag. Ifølge VGNett er flere innsjekkingsskranker sperret av, men flytrafikken går forøvrig som normalt. <p>
Politiet sperret av et området i avgangshallen, der mannen segnet om etter skuddene.