VAR I DET FRI: 38-åringen ble sluppet fri ved en feil. Han var imidlertid ikke hjemme i mer enn to timer, før kona sørget for å sende ham tilbake til fengselet. Foto: Mesa County Jail
VAR I DET FRI: 38-åringen ble sluppet fri ved en feil. Han var imidlertid ikke hjemme i mer enn to timer, før kona sørget for å sende ham tilbake til fengselet. Foto: Mesa County JailVis mer

Mann slapp ut av fengsel ved en feil - kona kjørte ham tilbake

En 38 år gammel mann dro hjem etter å ha sluppet ut av fengsel ved en feil. Det er mulig han angrer på nå …

I slutten av mai slapp en 38 år gammel mann ut av fengselet Mesa Couth Jail i Colorado.

Mannen, som trodde det var av ren flaks, endte med å bli brakt tilbake igjen på en litt uvanlig måte, skriver The Independent.

Han ble nemlig kjørt tilbake av kona, nærmest umiddelbart etter å ha kommet hjem.

Tok feil mann

Saken startet inne i fengselet. 38-åringen ble midlertidig plassert i en celle sammen med en annen innsatt, en 35 år gammel mann.

35-åringen ble seinere flyttet bort fra 38-åringens celle, men fengselets liste over hvilke celler de ulike innsatte bor i ble ikke umiddelbart oppdatert. Det var egentlig 35-åringen som skulle bli en fri mann den dagen.

I stedet hentet de den eneste personen som var igjen på cella, nemlig 38-åringen.

USKYLDIG DØMT: Wilbert Jones ble i 1971 feilaktig dømt for voldtekt og kidnapping. Nå er han endelig en fri mann. Video: CNN Vis mer

Kjørte han tilbake

Det var først da 35-åringen spurte fengselsbetjentene om når han skulle bli sluppet ut, at de innså hva som hadde skjedd.

De fengselsansatte hadde ikke sjekket hvem de faktisk hentet.

Rett etter at 38-åringen slapp ut av fengselet, dro han hjem til kona. Men der var han ikke lenge.

Etter bare to timer på frifot, var han nemlig tilbake i fengselet. Kona kjørte ham rett tilbake til fengselet.

Sjekket ikke

Henry Stoffel i Mesa County Sheriff sier til Independent at fengselsbetjentene ikke fulgte de vanlige prosedyrene, som blant annet innebærer å sjekke de innsattes armbånd og bilde.

Stoffel sier også at de har igangsatt en intern undersøkelse, for å få klarhet i hva som skjedde med lista som gir oversikt over hvor de innsatte bor til enhver tid.

Independent skriver at det ikke er klart om 38-åringen visste at han ble løslatt ved en feil - og at han ikke ga beskjed om det, eller om det hele var en stor tilfeldighet.

38-åringen er nå trygt tilbake i varetekt i Mesa Couty Jail, der han sitter i påvente av at saken hans skal opp for retten. Mannen er blant annet tiltalt for trusler og for å ha beveget seg på en annen persons eiendom uten tillatelse.