Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann slått ned på Aker Brygge - døde av skadene

Siktet mann i 30-åra mener han ble angrepet og at fornærmede falt og slo hodet under slagsmålet.

DØDE: Mannen i 40-åra døde av skadene etter at det skal ha oppstått en konflikt mellom en mann i 30-åra og han i krysset Fjordalleen og Stranden på Aker Brygge i helga. Den siktede mannen hevder han ble angrepet først og at fornærmede falt og slo hodet under slagsmålet som oppsto. Foto: Google Maps
DØDE: Mannen i 40-åra døde av skadene etter at det skal ha oppstått en konflikt mellom en mann i 30-åra og han i krysset Fjordalleen og Stranden på Aker Brygge i helga. Den siktede mannen hevder han ble angrepet først og at fornærmede falt og slo hodet under slagsmålet som oppsto. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag morgen i 06.20-tida fikk Oslo-politiet melding om at en mann i 40-åra var slått ned på Aker Brygge i Oslo.

I går døde personen av skadene på Ullevål sykehus, melder Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Politiet har siktet en mann i begynnelsen av 30-åra fra Oslo for forholdet. Mannen er siktet for legemsbeskadigelse med betydelig skade, melder politiet. Etter at mannen døde, vurderer politiet nå om siktelsen skal utvides.

- Etter at han dessverre døde, er det noe som vil bli vurdert, men vi avventer obduksjonen, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid til Dagbladet.

Hendelsen skjedde i krysset mellom Fjordalléen og Stranden på Aker Brygge, opplyser politiet.

Krangel i forkant 30-åringen har gjennom to avhør knyttet seg selv til hendelsen. Politiet mener det ikke var flere personer involvert, men skal avhøre ett vitne i dag. Ifølge Metlid var det en krangel mellom de to i forkant av hendelsen.

- Det var en konflikt i forkant som begge har deltatt i. Vi har teorier om motiv, men vil avvente ytteligere etterforskning, sier Metlid.

Hun bekrefter at de har hele hendelsen på overvåkingskamera, noe som vil bli gått gjennom.

De to personene skal ikke ha kjent hverandre fra tidligere, men politiet har opplysninger om at de skal ha vært på en privat fest sammen i byen. Siktede er ikke kjent fra politiet fra tidligere og hendelsen knyttes ikke til noe spesielt miljø.

- Dette ser ut til å ha vært en enkelthendelse med et tragisk utfall. Vi mener vi har god kontroll på dette, sier Metlid.

Politiet understreker at de ser veldig alvorlig på saken, men at vilkårene for å framstille mannen for fengsling ikke var til stede.

I pressemeldingen skriver politiet at siktede ble værende på stedet sammen med vektere, før politiet kom til.

- Falt og slo hodet Siktede har forklart til politiet at han var på vei for å ta taxi på Aker Brygge etter et nachspiel i byen.

- Der ble han angrepet av en for ham ukjent person, sier mannens forsvarer, advokat Gøran Møller Christiansen hos Advokatfirmaet Elden, til Dagbladet.

Siktede har videre forklart at under kranglingen som oppsto, skal fornærmede ha falt og slått hodet, opplyser advokaten.

- Min klient synes dette er svært tragisk og er veldig lei seg for det som har skjedd, sier Møller Christiansen, som sier at hans klient ikke har tatt stilling til straffskyld ennå.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media