Mann slo alarm om brorens død - siktet for drap etter avhør

Mann i 50-åra funnet drept i leilighet på Majorstua i Oslo.

DREPT: Det er i denne bygården på Majorstua i Oslo en mann i 50-åra skal ha blitt funnet drept. Foto: Harald S. Klungtveit/Dagbladet
DREPT: Det er i denne bygården på Majorstua i Oslo en mann i 50-åra skal ha blitt funnet drept. Foto: Harald S. Klungtveit/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i midten av 50-åra er siktet for forsettlig drap etter en mann i begynnelsen av 50-åra i går kveld ble funnet død i en leilighet på Majorstua i Oslo, opplyser oslopolitiet til Dagbladet. De to mennene skal være brødre eller stebrødre.

- Jeg har opplevd dem som to fantastiske menn. Dette er en forferdelig familietragedie, sier en nabo av den avdøde til Dagbladet.

Siktet for drap Politiet opplyser at funn på åstedet bar preg av at det var snakk om et drap. En mann ble brakt inn til vitneavhør. Hans status ble etter hvert endret fra vitne til siktet, skriver politiet.

- Det er en mann som er siktet, og det er gjort avhør av ham i dag. Vi jobber nå teknisk og taktisk med saken, sier politioverbetjent Egil Kulseth ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Både avdøde og siktede er norske statsborgere.

- Min klient er helt ute av seg etter at han fant sin bror død og har det fryktelig tungt akkurat nå. Han har i avhør sagt at han ikke har noen erindring om at det er han som har gjort dette, sier siktedes forsvarer, advokat Gøran Møller Christiansen ved advokatfirmaet Elden, til Dagbladet.

- Uforstående Mannen har forklart til politiet at han skulle på besøk til sin bror og at han hadde funnet ham drept. Han skal ha ringt politiet umiddelbart etterpå, forteller advokaten.

- Han stiller seg uforstående til siktelsen og tenker at det er svært tragisk.

Avdøde ble obdusert i dag og en foreløpig obduksjonsrapport ventes i løpet av kvelden.

Av hensyn til etterforskningen og at den er i en tidlig fase ønsker vi ikke å gå ut med detaljer fra åstedet, dødsårsak eller avhør, opplyser politiet.

- Vi ønsker ikke å gå ut med detaljer fra åstedet eller si noe om omstendighetene. Vi er tidlig i etterforskningen, men kan konstatere at vi snakker om et drap.

Dagbladet.no kommer med mer.