- Mann slo løs mot kattefamilie med spade

Skulle ta livet av tre kattunger og moren deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann fra Sunnfjord i Sogn og Fjordane er anmeldt av Dyrebeskyttelsen for å ha slått i hjel en kattunge med spade og forsøkt å drepe kattens mor og to søsken.

Tidligere denne uken ble Dyrebeskyttelsen kontaktet av folk som var vitne til den grufulle episoden, melder NRK. Mannen skulle ta livet av fire katter og planla å gjøre det ved å slå dem i hjel med en spade.

- Slik vi har forstått det skulle han slå i hjel både moren og de tre kattungene. Det er sjokkerende og en kald og kontrollert handling. Heldigvis kom det folk til som fikk stoppet dette, sier styremedlem Bettina Astor i Dyrebeskyttelsen.

Da personene kom til, var den ene kattungen på åtte uker allerede død. De fikk berget livet til moren og to av kattungene, som nå er plassert i et nytt hjem.

Dyrebeskyttelsen mener helt klart at mannen har begått et lovbrudd og har anmeldt saken til politiet. Dyrevernene viser til dyrevelferdsloven og forskriften om avliving av hund og katt. Her heter det blant annet at avliving skal sikre at dyrene ikke kommer i fare for å lide unødig.

(NTB)